Lesbojen ´parantavat´ raiskaukset Etelä-Afrikassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sadetta

Eteläafrikkalaisia lesboja raiskataan ja pahoinpidellään, jotta he paranisivat seksuaalisesta suuntautumisestaan, ihmisoikeusjärjestöt raportoivat. Nämä rikokset jäävät vaille valtion tunnustusta tai syyllisten tuomiota. Esimerkki näistä tapauksista on Eudy Simelainen kohtalo viime keväältä. Joukkoraiskauksen ja pahoinpitelyn jälkeen avoimesti lesbona elänyt entinen urheilutähti puukotettiin kuoliaaksi, yhteensä 25 kertaa kasvoihin, rintakehään ja jalkoihin.

Eteläafrikkalainen lesbo kertoo, että päivittäin hänet uhataan raiskata ja tappaa. Raiskatut naiset, jotka tekevät ilmoituksen tapahtuneesta poliisille, saavat huomata, että mitään ei tapahdu ja syylliset kävelevät vapaana. Raiskausten aikana naisille kerrotaan, että lesbous on syy raiskaukseen ja pahoinpitelyyn. 86 % Western Capen alueella asuvista mustaihoisista lesboista elää jatkuvassa raiskauksen pelossa.

Esimerkiksi Triangle, seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajava järjestö, saa tietoonsa noin 10 uutta "parantavan raiskauksen" tapausta joka viikko. Ihmisoikeusjärjestöjen raportti vaatii Etelä-Afrikan oikeusjärjestelmää tunnustamaan kyseiset raiskaukset viharikoksina, jotta poliisi olisi pakotettu tekemään asialle jotain.

Lähde: Telegraph.co.uk, 13.3.2009
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/southafrica/4982520/Lesbians-subjected-to-corrective-rape-in-South-Africa.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!