FDL torjuttiin Tampereen pride-kulkueesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 25

Tampereen pride-kulkueeseen yritti mukaan yksi FDL:n aktiivi kahden turvamiehen kanssa. FDL:n nettisivuilta tuttu Mimosa kävi tervehtimässä Pirkanmaan Setan puheenjohtajaa, mutta joukko vastustajia sai huutamalla FDL-läiset vetäytymään pois kulkueesta. Mitään väkivaltaa ei ollut. FDL:n edustaja jo aamulla Facebookissa tervehti pridelle mukaan tulevia.

FDL eli Finnish Defence League kertoi kesäkuun alussa osallistuvansa Tampereen pride-kulkueeseen. He kertoivat myös turvamiehistään. FDL on kritisoinut sitä, että homoliike ei huomaa tai halua huomata "islamilaistumisen synnyttämää vaaraa". Antifasisti-tyyppiset vasemmistojärjestöt pitävät niitä puheita hölynpölynä. Torstain kaasuisku tapahtui ennen keskustelutilaisuutta, jossa tämä teema oli esillä.

FDL:n ilmoitus synnytti vilkkaan keskustelun netissä. Myös ranneliikkeen palstoilla on vaihdettu mielipiteitä "äärioikeiston" ja "äärivasemmiston" uhasta. Molemmilla puolilla on kannattajansa. Erityisesti Saksassa antifasistiset järjestöt aktiivisesti pyrkivät hajottamaan kaikki äärioikeiston ja uusnatsien kokoontumiset. Niissä tilanteissa osapuolten välillä on yleensä tuhansia poliiseja. Unkarissa on vahva äärioikeisto ja sieltä puuttuu lähes täysin vastustajien rintama. Äärioikeistolainen Jobbik on näkyvästi katukuvassa.

http://ranneliike.net/teema/fdl-aikoo-osallistua-pride-paraatiin-tampereella?cid=10&aid=8468

(Kuvat: Hannu Kaski)
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

25 kommenttia

  • 1 / 25
  • Mehupillii
  • 21.7.2012, 16.19
Hyvä, että torjuttiin. Fasistisille elementeille on annettava selkeä viesti, että heille ei ole tilaa tämänkaltaisissa tapahtumissa.

Oikestopopulismi ja samalla myös oikeistoradikalismi on pienoisessa noususuhdanteessa, joten ei ole yllättävää, että pieniä fasistipuolueita alkaa ilmestyä.

En tiedä oliko kovin moni innoissaan ajatuksesta, että FDL tulee prideille. Enemmänkin ihmiset tuntuivat ajattelevan, että estämällä järjestön pääsyn tapahtumaan pelaisimme heidän pussiinsa. Kuitenkin mitä järjestön aktiivien ilmeitä katseli, niin en usko että heille jäi tapahtumasta kovin voittajafiilis. Toki odotan mielenkiinnolla minkälaisia salaliittoteorioita liigan aivoriihi saa tämänpäiväisestä aikaiseksi.

Eli popkornit esiin!

Tulva-lehdessä on ihan hyvä kirjoitus, joka avaa Islamin, oikeistoradikaalien ja lgtb-liikkeen välistä kysymystä: http://www.tulva.fi/index.php?k=15931