Tampere Pride 2012

  • Uutinen
  • Pride
  • Juhani Viherlahti

Tampere lauantai

klo 12 Pirkanmaan Setan Pride-kulkue: mielenosoitus ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta (HUOM: varmista vielä lauantaina mahdolliset muutokset ennen lähtöä kulkueeseen)

Pride-kulkueen kokoontuminen 12:00
Pride-kulkue alkaa 12:30
Pride-kulkue saapuu perille 13.30

Pride-kulkue kokoontuu klo 12.00 ja lähtee klo 12.30 Tullinkamarinaukiolta (Ravintola Passionin edustalta). Kulkue saapuu perille 13.30 Frenckelinaukiolla.

Kulkueen reitti on:
Tullikamarinaukio – Itsenäisyydenkatu – Hämeenkatu ja Raatihuoneen ja suihkulähteen editse Frenckelinaukiolle (Keskustorin läpi ei voi mennä, koska torilla on suurmarkkinat samaan aikaan).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Frenckelinaukiolla kulkueen ottaa vastaan apulaispormestari Olli-Poika Parviainen, joka antaa tervehdyksen kaupungin puolesta. Aukiolla kulkuetta on vastaanottamassa la Murga-rumpuyhtye.

PRIDE-KULKUEEN TURVALLISUUS
Pride-kulkue perustuu kaikkien yhdenvertaisuuteen. Kulkueeseen osallistuvien odotetaan kunnioittavan mielenosoituksen henkeä. Pride-kulkue on julkinen kokous eli mielenosoitus, johon jokainen osallistuu omalla vastuullaan ja vastaa omasta omaisuudestaan. Kulkueen alussa ja lopussa on poliisiauto ja kulkueen rinnalla kulkee järjestyksenvalvojia sekä liikenteenohjaajat ohjaavat muuta liikennettä kulkueen ajan.
Osallistujien tulee huomioida yleiset järjestyssäännöt, joihin liittyen kasvojen peittäminen (huput, kommandopipot, yms.), muita osallistujia kohtaan osoitettu loukkaava käyttäytyminen, teräaseet sekä muut kielletyt välineet ja tarvikkeet sekä muu asiaton käyttäytyminen, ovat ehdottomasti kielletty.

OMA IHMISOIKEUKSIA EDISTÄVÄ ISKULAUSE MUKAAN!
Varaa mukaan halutessasi oma yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia edistävä mielenosoituskyltti tai -lippu. Yhdistyksen vapaaehtoiset ovat tehneet valmiiksi muutamia miekkarilakanoita, lippuja ja kylttejä, joita voi olla jaossa kulkueen alussa. Ilmapallot sekä muut koristeet, joiden poisvienti on hoidettu, ovat tervetulleita. Ethän kuitenkaan roskaa. Muutenkin noudatamme järjestyssääntöjä, sillä marssimme positiivisessa hengessä ihmisoikeuksien puolesta.

Kulkueesta Tampere Pride -kulttuuritapahtuma kutsuu kaikki Väinö Linnan aukion Kulttuurikahvilaan, jossa on tarjolla perinteisten kahvilatuotteiden sekä Työväenmuseo Werstaan upean ilmaisnäyttelyn lisäksi esittely- ja myyntipisteitä.
klo 16 Siltoja polttamassa vai rakentamassa -keskustelupaneeli Werstaan auditorio, Väinö Linnan aukio 8

Pirkanmaan Seta, Opiskelijaryhmä Sekava ja Amnesty International/Suomen osasto järjestävät paneelikeskustelun yhdenvertaisuuden edistämisestä seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä riippumatta.

Paneelissa pureudutaan yhdenvertaisuuden edistämisen haasteisiin itsekriittisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta, teemoina mm.: median rooli, ihmisoikeuskeskustelun eri tasot, tunne/järki-aspekti, vähemmistöstressi ja itsesyrjintä.

Keskustelua johdattaa YTT, tutkija Hanna Ylöstalon videotervehdys

Paneelin keskustelijoiksi ovat lupautuneet:

Tampereen apulaispormestari Olli-Poika Parviainen
Pia Puu Oksanen, sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuvan
syrjinnän asiantuntija, Amnesty International
Johanna Pihlajamäki, Trasekin kouluttaja ja tukihenkilö
Riitta Alaja, Suomen ev.lut kirkon luottamushenkilö, lääkäri (uusi panelisti)
Pieta Hyvärinen, sukupuolen tutkimuksen opiskelija, aktivisti (uusi panelisti)
Kenneth Liukkonen, Oikeustieteen opiskelija, mister gay Finland 2010

Tilaisuuden juontaa Pirkanmaan Setan ja Sekavan pj Mikko Väisänen.

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Lämpimästi tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan!
klo 19 Avoimet ovet Pirkanmaan Setan toimistolla Kuninkaank. 15 A T1

Tervetuloa iltakahville tai -teelle tutustumaan Pirkanmaan Setaan. Voit kysyä yhdistyksen toiminnasta, ryhmistä ja muusta mieleesi tulesta tai vaan istua iltaa ennen Tampere Pride -kulttuuritapahtuman Black & White Party –mustavalobileitä ja Nightclub Mixein vaahtobileitä.

Hyvää prideä kaikille!

Pirkanmaan Setan Pride -sivut

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!