Löikö AFA kirveensä kiveen ryhtyessään boikotoimaan Googlea?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

American Families Association-AFA, äärikonservatiivinen järjestö julistelee boikottiin yrityksiä, jotka ovat ottaneet yritystoiminnassaan linjaksi homojen tasavertaiset oikeudet. Vuorossa on Google.

Google julkisti Legalise Love -kampanjan, jossa organisaatio toimii homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin ja homofobian poistamiseksi kaikissa niissä maissa, joissa yritys toimii. He ovat aloittaneet Puolasta ja Singaporesta.

Huffington Post leikittelee ajatuksella, että julistettuaan boikotin Googlea vastaan AFA:n jäsenet eivät siis voi käyttä Android-puhelimia, käyttää Chrome-selainta, eikä lukea Gmailista sähköpostejaan. Pannassa olisi YouTube ja muitakin palveluita.

Guardian-lehden (UK) pakinoitsija Emer O'Toole tarkastelee pilke silmäkulmassa tilannetta. Hänen mielestään boikotti on hyväksi siksi, että mitä vähemmän internetissä on suvaitsemattomia oikeistolaisia fanaatikkoja, sitä parempi kaikille. Poissa olisivat kyberavaruudesta tyypit, jotka julistavat, että homoja tuonpuoleisessa ovat aikanaan kiduttamassa piikkihäntäiset olennot. Pakinoitsija kehottaa myös kertomaan AFA:lle, että Microsoft tukee julkisesti Amerikassa homoavioliittoja ja että Applen toimitusjohtaja on homo. Tietenkin pitää muistuttaa, että nykyaikaisen tietokoneteknologian isä oli Alan Turing, joka oli myös homo.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ei mennyt kuin hetki, kun AFA:n edustaja lähti peruuttelemaan. Googlen omistamassa YouTubessa (!) julkaistussa videoklipissähän AFA:n edustaja väitti median tulkinneen heitä väärin, eikä mitään boikottia olisikaan koskaan julistettu. He vain moittivat Googlea sen aloittamasta kampanjasta, jossa yritys käyttää vaikutusvaltaansa syöttääkseen homoagendaa kaikille. Hän kertoi, etteivät he tiedä, kuinka pääsisivät irti Googlen tuotteista.

Google aloitti kampanjan tasa-arvoisen avioliiton puolesta
Guardianin pakina AFAn boikotista ja sen vaikutuksista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!