´Jauhot suuhun´ –työpaja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Ranneliikkeen keskustelupalstoilla pohditaan kiusaamista ja sitä, miten kiusaamiseen voisi puuttua. Tänään keskustelussa annetaan selkeitä toimintaohjeita. Kiusatun tulisi kaikissa tilanteissa välttää provosoitumista, koska siitä saadaan vain lisää vettä myllyyn.

Kiusaajat eivät yleensä ole mitään heikkolahjaisia ja epäonnistuneita, vaan pelottavan usein menestyjiä ja verbaalisesti lahjakkaita. Keskustelua käydään tässä:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=7931


Alustavan ennakkotiedon mukaan Heseta on mukana järjestämässä "Jauhot suuhun" –työpajaa homofobian vastaisena päivänä 17. toukokuuta, 2009. Miten reagoin, jos joku uhkaa? Miten selviän tilanteesta pelkästään puhumalla? Tilanteeseen sopivia reagoimistapoja kannattaa jo etukäteen harjoitella, jotta tositilanteessa hyvät ratkaisut palaisivat salamannopeasti mieleen.

Samanlaisia työpajoja tarvittaisiin ehkä myös kiusaamista vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Herkullista!

Riki Anne Wilchinsiltä olen oppinut tämän: "Sukupuoleni/seksuaalinen suuntautuminen ei ole mielipideasia".

Kun on tällaisia, jotka sanovat: "Minä en itse ole suvaitsematon, mutta meidän maahanmuuttajayhteistyökumppanimme/Lapin kansan lukijat eivät pidä.."
Voi sanoa: "Minusta sinä olet suvaitsematon juntti ja kaiken lisäksi pelkuri niin että piiloudut toisten ihmisten selän taakse. Kaiva vaan hakaristi esille".
>> Voi sanoa: "Minusta sinä olet suvaitsematon juntti ja kaiken lisäksi pelkuri niin että piiloudut toisten ihmisten selän taakse. Kaiva vaan hakaristi esille".

Ei voi. Pelkuri tuollainen ihminen voi hyvinkin olla, mutta ei välttämättä itse juntti eikä varsinkaan natsi. Tällaisella haistattelulla ei siltoja rakenneta vaan lähinnä poltetaan niiden rippeetkin.