Etelä-Afrikka ja Brasilia vaativat homofobian lopettamista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2

Etelä-Afrikan ja Brasilian edustajat Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvostossa vaativat YK:ta ottamaan käyttöön keinot, jolla voidaan taistella homo- ja transfobiaa vastaan ympäri maailman.

Ihmisoikeusneuvoston kokouksessa 2.7.2012 maat antoivat julkilausuman, jossa ne pyytävät YK:ta edelleen kiinnittämään huomiota seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksiin ja taistelemaan seksuaalivähemmistöjen kärsimää syrjintää vastaan.

Etelä-Afrikan ja Brasilian edustajat muistuttivat: ”Ihmisten syrjiminen heidän seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä perusteella ei ole sen hyväksyttävämpää kuin syrjiminen rodun, uskonnon, kansallisuuden tai muun syyn perusteella. Ketään ei saa jättää ihmisoikeuksia koskevien kansainvälisten lakien suoman turvan ulkopuolelle.”

Etelä- Afrikka ja Brasilia pyysivät panemaan loppu kaikkialla vallitsevalle väkivallalle ja syrjinnälle. Kansainvälisten ihmisoikeusvaatimusten ja paikallisten perinteiden yhteensovittaminen on vaikeaa mutta tarpeellista.

Universo Gay (Epanja)

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Poris
  • 7.7.2012, 23.30
Mikä vitsi, Brasilia ja Etelä-Afrikka itse ovat maita, jossa syrjitään raskaamman kanssa.
Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina 5.7. julkilausuman, jossa tuomitaan hlbt-kansalaisiin kohdistuva väkivalta ja oikeuksien loukkaukset Afrikassa. Julkilausumassa mainitaan erityisesti lesboihin kohdistuneet pidätykset, väkivalta, raiskaukset ja murhat.

Tilanne on huono mm. Kamerunissa, Etelä-Afrikan tasavallassa, Liberiassa ja Malawissa. Tilanne on pahentunut Ugandassa ja Nigeriassa, mutta ilmeisesti parantumassa Swazimaassa ja Malawissa.

EU-parlamentti hyväksyi julkilausuman ja toimenpiteet suurehkolla ääntenenemmistöllä, vaikka kristillisoikeistolaisen ja suureksi osaksi homovastaisen ryhmittymän eli Eurooppalaisen kansanpuolueen, johon suomalaismepeista kuuluvat mm. Essayah ja Korhola, monet edustajat halusivat väkivallan ja murhien jatkuvan Afrikassa perustellen sitä sairaalloisella kristinuskollaan.
Myönteisenä seikkana mainittakoon, että homovastainen kokoomusmeppi Eija-Riitta Korhola äänesti afrikkalaishomojen oikeuksien puolesta. Pientä edistystä.

http://www.lgbt-ep.eu/press-releases/european-parliament-condemns-violence-against-lesbian-women-supports-lgbti-rights-in-africa/