Ulkomainen painostus tehoaa - EuroGames-kisat sujuivat hyvin

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006
  • 1

EuroGamesien aattona urheilujärjestö Vasasin sisällä jokin ryhmä lähetti seuran johdolle kirjeen ja vaati, että seuran tiloja ja kenttiä ei saa vuokrata homokisoille. Pari päivää sitten Vasasin puheenjohtaja julkaisi avoimen kirjeen, jossa hän rauhoitteli. Vuokraamisesta saadut rahat käytetään hallien kunnossapitoon. Nyt kesäkaudella hallit olisivat kuitenkin kiinni, joten lisätulo menee hyvään tarkoitukseen. Puheenjohtaja varoitteli myös sellaisesta ajatuksesta, että aina tiloja vuokratessa tarkisteltaisiin, mihin vähemmistöryhmään vuokraaja kuuluu. Siinä äkkiä rikotaan yhdenvertaisuuslakia vastaan. EuroGamesit ovat saaneet tukea mm. 16 maan suurlähetystöltä ja Lontoon olympiajärjestäjiltä. Kyseessä on siis aito urheilutapahtuma eikä "haureuden harjoittaminen" kuten valituskirjeessä luki.


EuroGameseissa katsojakato

Uutissivusto index.hu seurasi kisoja perjantaina. Margit-saaren uintikilpailuista uutisryhmä löysi vain yhden katsojan. Kaikki muut olivat turvamiehiä tai kisojen järjestelyhenkilökuntaa. Satunnaisia katsojia ei tullut, koska perjantai oli työpäivä, ja etukäteen ei tiedetty suorituspaikoista. Lisäksi näytti vieraannuttavalta, kun ulkopuolella valvoo poliisi, sisäpuolella turvamiehet. Perjantain aikana oli uintia, käsipalloa, painia ja tennistä. Lauantain kuviouinti oli jo enemmän penkkiurheilijoita kiinnostava laji.

Italialaiset kilpailijat kertoivat, että heille oli lähetetty etukäteen kiertokirjeitä, joissa varoiteltiin turvallisuudesta. Ei mitään tunnusmerkkejä kaupungilla liikkuessa, eikä liikuta yksin vaan ryhmänä. Väkivaltaisuuksista ei tiedetä muuta kuin että rautatieasemalla ventovieraat ilmeisesti huutelivat norjalaisille käsipalloilijoille.

Index.hu kävi myös käsipalloiluhallissa ja totesi, että sielläkin on "veljellinen tunnelma". Tanskasta tuli kaksi joukkuetta, Norjasta vain yksi, vaikka heillä aikaisemmin oli useita homojoukkueita. Nykyään useimmat pelaavat sekajoukkueissa, heterot ja homot yhdessä. Edes ammattilaisliigassa ei ketään häiritse, jos yksi pelaaja on homo. Norjassa homourheilujärjestöt alkavat käydä tarpeettomiksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Painiotteluiden tähtiä olivat naispainijat ja kisan yksi ja ainoa unkarilainen naispainija. Unkarilaispainija kertoi, että hän on 50-vuotias ja aloitti vasta 9 kuukautta sitten. Joka päivä hän harjoitteli puolitoista tuntia. Nyt hän ottelussa joutui vastakkain venäläisen painijan kanssa. Mutta - venäläinen ei saapunutkaan kisoihin ja voitto tuli automaattisesti kotiin.

Tenniskentillä oli mukana 32 naista ja 77 miestä. Kisa alkoi jo torstaina. Espanjalaiset kertoivat, ettei heitä kuumuus häiritse. Perjantaina oli 32 astetta, sunnuntaiksi odotellaan jopa 40 astetta varjossa. Kaupunkiin on julistettu "hälytystila" kuumuuden vuoksi. Mm. rautatieasemilla on vedenjakelupisteitä huonovointisille.

Index.hu julkaisi myös laajan kuvasrjan kilpailuista. Kuvista näkyy, että mukaan mahtuu kaikenlaisia ihmisiä. Vanhanakaan ei ole liian myöhäistä.

http://velvet.hu/trend/2012/06/30/csak_egy_szurkoloval_es_egy_birkozonovel_talalkoztunk_a_melegolimpian/#gallery_3091826|3091802

Jobbikin paikallisjohtaja haluaa homourheilijat ulos maasta

Äärioikeistolaisen Jobbik-puolueen Budapestin paikallisjohtaja ei voi ymmärtää, että kaupungissa on homokisat, joiden 3800 osallistujasta 90% on ulkomaalaisia. "Painukaa kotiinne"! on hänen kommenttinsa. Jobbikissa pelätään, että Budapestista on tulossa itäisen Euroopan homokeskus. Äärioikeistolainen nettisivusto on julkaissut jutun nimeltä: "Jahtikausi on alkanut". Jutussa on nimet, kuvat ja facebook-profiilit kaikista kisojen järjestäjistä (sivu ei tällä hetkellä aukene). Ensimmäisenä kisapäivänä joukkko äärioikeistolaisia yritti häiritä kisakylän toimintaa, mutta poliisi oli paikalla. Viranomaiset ovat selvästi valppaina, koska pelätään lehdistöreaktioita. Suurlähetystöt (mukana Suomi) ovat vaatineet turvallisia kisoja, ja erikseen mm. Saksan suurlähetystö jo maaliskuusta alkaen on tiedustellut turvajärjestelyistä.


Itävaltalainen ggg.at -homouutissivusto lähetti paikalle kaksi toimittajaa. He kertovat, että iltaisin baarit ovat täynnä, eikä mitään paniikkimielialaa ole. Kisakeskuksesta sai kartan, jossa on kaikki suorituspaikat, joten ei se niin kovin salaista ole eikä eksymisen vaaraakaan ole.

Politiikkaa: Perustuslakituomioistuin siirsi syrjivän lain voimaantuloa

Unkarissa perheen suojelemiseksi tehty laki joutui perustuslakituomioistuimen tutkittavaksi. Laissa määrätään, että rekisteröidyn parisuhteen toisen osapuolen kuollessa veli on ensisijaisena perijänä. Nyt lain voimaantulo on siirretty.


Unkarissa perheen suojelemiseksi säädetty laki joutui perustuslakituomioistuimen tarkasteluun. Laki on ristiriidassa jo nyt voimassa olevan rekisteröityjä parisuhteita koskevan lain kanssa. Perheen suojelemislaki poistaisi rekisteröidyiltä homo- ja lesbopareilta puolison perimysoikeuden ja siirtäisi sen veljelle tai muille sukulaisille. Perusoikeuksia valvova valtuutettu vaati lain viemistä perustuslakituomioistuimen tarkistettavaksi. Nyt voimassa olevan lain mukaan reksisteröidyn parisuhteen puolistot ovat tasavertaisessa asemassa heteropuolisoihin nähden. Uudella lailla haluttiin ilmeisesti huonontaa rekisteröidyn parisuhteen asemaa.

Perustuslakituomioistuin päätti toissa päivänä, että perheen suojelemislaki ei voi astua voimaan heinäkuun alusta, koska laki on ristiriidassa olemassa olevan lain kanssa. Perustuslakituomioistuimen lopullinen kanta perintöasiassa tulee myöhemmin.

Kun Fidesz-puolue pääsi valta-asemaan vuonna 2010, kerrottiin, että lakia rekisteröidyistä parisuhteista ei peruuteta. Kuitenkin tavoitteena ilmeisesti on heikentää samaa sukupuolta olevien puolisoiden asemaa, koska uusi perustuslaki määrittelee perheen miehen ja naisen liitoksi.

1 kommenttia