Helsinki Pride 2012: Värikäs Pride-paraati oli viikon näkyvin kohokohta

 • Uutinen
 • Pride
 • (päivitetty )
 • Juhani Viherlahti
 • 7
Helsingin kaupungintalo juhlaliputti Helsinki Pride 2012 -tapahtuman kunniaksi

Helsingin kaupunginjohtaja piti lupauksensa: Kaupungintalo juhlaliputti tänä vuonna sateenkaarilipuin. Iloista tunnelmaa riitti paraatin alkuhetkistä aina puistojuhlaan saakka.

Kuvat: Juhani V

Ennen Helsinki Pride 2012 alkua Suurkirkon portaiden edessä homoja raamatunlausein tuominnut ryhmä oli aivan sama kuin Riihimäellä 3.6.2012 sateenkaarimessun aikaan esiintynyt ryhmä. Jopa kyltti oli aivan sama. Alla linkki Riihimäen uutisjuttuun.

Odotellaan Pride-paraatin alkua
Tanssiryhmä kirkon portailla
Tanssijoita kirkon portailla
Tanssijoita kirkon portailla
Kaikki olivat pridessa mukana: taas kerran raamatulla homoja päähän
Tätäkö "rakkauden lähettiläät" haluavat kaikille Suomen homoille ja lesboille?
Sananjulistuksen aloituksesta kului vain muutama hetki, kun sponttaani vastamielenosoitus alkoi.
...ja vastamielenosoitus jatkui
Saarnamies saa sateenkaarevaa suojelua, ettei vain taivaasta putoaisi hänen niskaansa tulta ja tulikiveä.
Sananjulistus ei kenties mennytkään aivan putkeen, koska yhden saarnaajan vaimo purskahti itkuun ja ryhtyi nojailemaan ryhmänsä jäsenen olkapäätä vasten. Rymällä oli vaikeuksia saada sanaansa kuuluviin. Lähistön kuorma-autojen lavoilta tulviva musiikki peitti käytännössä sananjulistuksen kuulumattomiin. Megafonien teho ei tuntunut riittävältä.
Kahden toisiaan rakastavan ihmisen suhteen pitäisi olla kiihkouskovaistenkin hyväksynnän ja tuen kohde.
Iloisen Pride-juhlan hetkellä on tärkeää muistaa niitä, joilla ei ole oman seksuaalisen identiteettinsä vuoksi mitään syytä juhlaan. Tästä muistuttaa Amnesty.
* *
Ranneliike.net oli myös mukana pride-tapahtumassa ilmapalloin ja infoteltalla puistojuhlassa.
Pride-eleganssia
Yhteys-liike toimii luterilaisen kirkon piirissä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien työntekijöiden tukijana ja siltojen rakentajana. Malkus on Helsingin seudun Setan kristillinen ja elämänkatsomuksellinen ryhmä.
Arcus Finland - Ekumeeninen sateenkaariryhmä
Mukana pridessa oli vieraita myös Suomen ulkopuolelta monesta maasta. Tässä Avoin Pohjola -järjestö ja Pohjola Nordenin Nuorisoliitto.
Palokarhut
Nalle- ja muitakin karhuja
Pride-kulkue etenee Aleksanterinkatua pitkin
Puistojuhlassa oli tiivis tunnelma
Puistojuhlan eleganssia
Ranneliike.netin infoteltta puistojuhlapaikalla
Lähes kaikki polittiset puolueet olivat mukana pride-paraatissa ja puistojuhlassa infoteltoilta. Kaksi puoluetta puuttui. Lukija voi arvata mitkä puuttuivat.
Jeppe, 12 viikkoa vanha. Elämänsä ensimmäisellä pride-marssilla.
Samaan aikaan kaupungissa toisaalla heteropariskunta oli matkalla kirkkoon vihittäväksi avioliittoon papin edessä ja hänen siunaustensa saattelemana.

Raamatunlauseita Riihimäellä 3.6.2012

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

 • 1 / 7
 • Stacy Siivonen
 • 1.7.2012, 16.44
Avoin kirje Jorma Hentilälle.
Mulkaisin sinua ikävästi puistojuhlassa. Tapanani ei ole syyllistää toisia ilman, että nämä tietävät, mistä he ovat syytettyinä. En kuitenkaan saanut asiaani ilmaistua. En löytänyt myöskään sinun sähköpostiosoitettasi mistään. Siispä tässä:

Älä kysy, mitä "sinun" maasi on tehnyt sinua vastaan, kysy mitä sinä voisit tehdä "sinun" maatasi vastaan!

Kun näin Priden ohjelmassa nimen "Jorma Hentilä", ajattelin ensimmäiseksi, että olisikohan aika, jolloin Jorma Hentilä älyäisi siirtyä syrjään. Toiseksi ajattelin, olisikohan aika, jolloin minä älyäisin siirtyä syrjään. Muistan, että Jorma oli ylpeä siitä, että Ilaskiven ajasta oli siirrytty Pajusen aikaan: http://www.kansanuutiset.fi/scripts/edoris/edoris.dll?app=server&com=sqlxml&tem=d_aihepuu.tpl&topicid=63852&selected=63853

"Silittelemättä mitenkään esimerkiksi Jussi Pajusen kannanottoja kerjäläisistä hän on kuitenkin ensimmäinen kaupunginjohtaja/ylipormestari, joka suhtautuu asiallisesti sateenkaariväkeen.

Hänen edeltäjänsä Raimo Ilaskivi muun muassa veti yli terveyslautakunnan ehdottaman indeksikorotuksen Setan avustukseen, mutta hyväksyi korotuksen muille järjestöille. Kaupunginhallitus palautti Setan avustuksen lautakunnan esityksen mukaiseksi. Edelleen Ilaskivi jakoi kaupunginhallituksen jäsenille kirjeen, jossa väitettiin Setan puhelinpäivystäjien syyllistyvän väärinkäytöksiin ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Ilaskivi toimi näin, vaikka kirjeestä näki - ja Ilaskivikin sen kyllä näki - selvästi, että kirje oli mieleltään häiriintyneen henkilön kirjoittama. Kirjeen jakamisen motiivi - sen arvaa.

Muuten niin joviaali Kari Rahkamo kieltäytyi osoittamasta vieraanvaraisuutta Helsingissä järjestetylle ILGA-Europen kokoukselle."

Tänä vuonna Pajunen pääsi avaamaan Priden salaa, ilman että mielenosoittajat olisivat tienneet asiasta. Minä näen suurempana ongelmana otsikkoni mukaan sen, että yritetään ikään kuin legitimoida valtion ja kaupungin poliittisia instansseja. Ne ovat pelureita parhaillaan ja vanhingollisia pahimmillaan. Myönnän, että minulla on ongelma luottamisen kanssa. Kun sixpack pelaa eurotukipolitiikan kanssa, voi olla, että jos siinä käy huonosti -ja minä uskon, että käy huonosti, seksuaali -ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet menevät samasta viemäristä näiden puolueiden kanssa ja silloin tullaan kysymään, keitä te tuitte ja ketkä tukivat teitä.
Hallituksen ulkopuoliset eduskuntapuolueet ovat yhtä huonoja valintoja. Pienpuolueissa on enemmän vaihtoehtoja.

Nyt kannattaa ottaa etäisyys tähän valtioon ja sen hallitukseen. Se mielistelee meitä sen oman legitimiteettinsä vuoksi. Se tarvitsee meitä enemmän kuin me heitä. Todellakin, he ovat alisuoriutujia mitä tulee ihmisoikeuksiin.

Pajusen puoluetovereiden politiikka niittää ikävää satoa Kreikassa, jossa sosiaaliturva on perheissä. Heterolapset voivat palata asumaan vanhempiensa luokse. Seksuaali -ja sukupuolivähemmistöt joutuvat kodeistaan kadulle tai sitten kaappiin. Tämä on käytännössä sitä politiikkaa mitä nämä makeilijat harjoittavat. Meidän suuntaan taas he vain nakkelevat mitättömiä ja muodollisia ihmisoikeuksia, ikään kuin suupaloja kärkkyvälle koiralle pöydästä. Koira on tyytyväinen ja suojelee taloa.

Minä olen tässä asiassa suvaitsevainen (annan olla, mutta pidän alempiarvoisena) - sinulla on oikeus Helsingin Prideen. Mutta milloin tulee minun Prideni aika?
 • 2 / 7
 • ERKKI - VAASA
 • 1.7.2012, 23.47
Kiitos mukavista kuvista!
Todella sääliksi käy noita ”uskiksia”. Mahtanee olla kovaa tuo taivaspaikan tavoittelu ja 3000 - vuotta vanhojen, aikansa eläneitten iskulauseitten toistelu! Luulisi jo väsyttävän kun ei tulosta tule käännynnäisten muodossa vai lieneekö mukana pohjimmaltaan sittenkin palanen pelkkää kateutta kun näkyvissä on avoimesti toisiaan rakastavia ja onnellisia ihmisiä joihin ei pelottelu tehoa.
Hyvin iloinen asia on se että Helsinki - Pride 2012 onnistui hyvin ja HLBT - kansa sai ansaitsemaansa näkyvyyttä!
Uskallan muuten arvata että poisjääneet poliittiset puolueet olivat perussuomalaiset ja keskusta. Olinko väärässä?