Bulgarian ortodoksikirkon edustaja kehotti kivittämään Sofia Priden osallistujia

  • Uutinen
  • Pride
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Bulgarian ortodoksikirkon pappi kehotti lausunnossaan, että Sofia Pride -kulkueeseen osanottajia pitää kivittää.

Sofia Priden järjestäjät ovat vaatineet toistuvasti, että kirkko ottaisi välimatkaa näihin kehotuksiin väkivaltaan.

Sen sijaan, että kirkko olisi tuominnut väkivallan, se ilmoittikin julkilausumassaan: "homoseksuaalisuus on luonnoton intohimo, joka kiistattomasti vahingoittaa ihmistä, perhettä ja yhteiskuntaa." Kirkko vastustaa jyrkästi Pride-tapahtumaa, jota se kutsuu "moraalittomaksi". Kirkko kehotti myös lasten vanhempia ja opettajia estämään lasten osallistumisen tapahtumaan, jota se pitää vahingollisena ja loukkaavana ortodoksikristittyjä kohtaan.

Kesäkuun 30. päivä pidetään viides Sofia Pride.

Useat ulkomaiden lähetystöt tukevat Pridea, muiden mukana Suomen lähetystö.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

********

Uutistoimisto Novonite kertoo lisäpiirteen Bulgarian ortodoksikirkosta. Viime tammikuussa paljastui, että useimmat kirkon papiston vanhimmista kuuluivat kommunistisella kaudella ilmiantajiin (Communist State Security spies).

Sofia News Agency: uutinen

3 kommenttia

Juttelin kerran yhden bulgariasta Mafian ja rikollisuuden takia poismuuttaneen kanssa: miten isoa sellainen on nimenomaan Bulgariassa, ettei siellä voi elää, joten: että milloin kirkko ottaa kantaa näihin rikollisuuksiin siellä. Olisi parasta.
Mielenkiintoista, että neuvostoaikana kirkko oli itäblokin maissa ahtaalla. Nyt kun sitä huolta ei enää ole, niin he haluavat laittaa muita aihtaalle.