Marokko: Offensiivi homoja vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Marokossa hallitus on kiristänyt otettaan homoseksuaaleja vastaan. Paikallisvaaleissa halutaan sellainen julkikuva, että suojellaan islamilaisia arvoja.

Marokon sisäministeriö ilmoittaa, että otetaan käyttöön kovempia otteita sellaisia ihmisiä vastaan, jotka toimivat moraalisten ja uskonnollisten arvojen vastaisesti. Yksi nimeltä mainitsematon virkamies sisäministeriöstä on kertonut AFP:lle, että nyt halutaan tiukentaa otetta niitä lehtiä vastaan, jotka ovat halunneet lisää oikeuksia homoille ja lesboille

Paikallisvaalit pidetään kesäkuussa. Oppositiossa oleva länsivastainen ja islamistinen Oikeuden ja Kehityksen Puolue vaatii, että ei-isalmilaiset toiminnat pitää estää kovin ottein.

Homosuhteista Marokossa voi napsahtaa 3 vuoden vankeus. Äskettäin on tullut tietoja, että maan sisäosissa 20 miestä on vangittuna homoseksuaalisuuden takia. Turistikeskuksissa, kuten Marrakesissa, asiaan suhtaudutaan vaieten.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Marokkolaisten homoseksuaalien järjestö Kifkif (rakkaus-rakkaus) aikoo järjestää Marrakeshissa huhtikuun 15. päivänä konferenssin. Kifkif toimii Espanjasta käsin. Marokon sisäministeri vannoo taistelevansa tekoja vastaan, jotka heikentävät maan uskontoa ja moraalisia arvoja. Tästä huolimatta Kifkif aikoo järjestää konferenssin, vaikka sitten suljettujen ovien takana.

Eilen Kifkifin kotisivut häkättiin. Alkuperäinen sivu on korvattu koraanin lainauksilla ja kuvilla joukkohirttäjäisistä. Viesti arabiaksi: "Jos teet näin, varaudu jumalan rangaistukseen."

http://observers.france24.com/en/content/20090326-morocco-gays-come-out-shadows-homosexuality-conference-marrakesh

Korjaus: Arabian kif-kif taitaa sittenkin tarkoittaa sanontaa "sama asia." Järjestön nimen yhteydessä kaiketi sukupuolet ovat samanlaiset.
Ranskan kielessä oon kuullut arabiaan pohjautuvaa ilmaisua käytettävän tasajaon yhteydessä, vähän kuin meillä fifty-fifty. Kif-kif, sulle ja mulle samat oikeudet, olisi siten järjestön nimen sanoma :)