Nyt se on sitten varmistunut! Teletappien Tiivi-Taavi, eikä kukaan muukaan ole homo.

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Juhani Viherlahti
  • 14

Teletapit eivät ole homoja. Seksuaalisuus ei ole BBC:N mukaan esillä millään tavalla ohjelmasarjassa.

Yhdeksänkymmentäluvulla BBC:n tuottama, pikkulapsille suunnattu Teletapit sarja singahti jättimenestykseen kaikkialla maailmassa. Nyt alkuperäisessä brittiversiossa Laa-Laa:ta esittänyt näyttelijä pisti lopun pitkään liikkuneisiin väitteisiin, että kukaan sarjan hahmoista olisi homo.

Poru homosta lähti liikkeelle Yhdysvalloista. Saarnaaja Jerry Falwell väitti Tiivi-Taavin (englannissa Tinky-Winky) olevan homo roolimalli, koska tämä kantoi käsilaukkua, violetti on homon väri ja pään päällä oleva antenni on kolmion muotoinen.

BBC torjui kaikki väitteet ja totesi, ettei sarjalla ole mitään seksuaalisia merkityksiä.

Suomessa mentiin vieläkin pidemmälle. Edustaja Sulo Aittoniemi teki vuonna 1998 eduskuntakyselyn. Siinä hän kertoi ohjelman aiheuttavan pienille lapsille mielenterveydellisiä ongelmia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vielä vuonna 2007 Tiivi-Taavin seksuaalinen suuntautuminen nousi esille Puolan konservatiivihallituksessa. Lapsiasiavaltuutettu sai tehtäväkseen tutkia onko hahmossa homoseksuaalisuutta edistävää propagandaa. Puolassa ja muuallakin asian ottaminen hallitustasolla esille johti naurunalaiseksi joutumiseen ja pilkkaan. Tutkimuksesta peräännyttiin vaivihkaa.

GayStarNews: Kukaan Teletapeista ei ole homo
Teletapit Wikipediassa

14 kommenttia

Tässä yhteydessä olisi kai hyvä vääntää rautalangasta vielä se, että Tiivi-Taavi sen paremmin kuin yksikään sarjan muista hahmoista ei ole myöskään hetero.