Nyt se on sitten varmistunut! Teletappien Tiivi-Taavi, eikä kukaan muukaan ole homo. (juttukommentit)

  • 1 / 14
  • Public eye
  • 30.5.2012 21:56
Tässä yhteydessä olisi kai hyvä vääntää rautalangasta vielä se, että Tiivi-Taavi sen paremmin kuin yksikään sarjan muista hahmoista ei ole myöskään hetero.
  • 4 / 14
  • Ossi Halme
  • 30.5.2012 23:13
Hienoa että asiaan on viimeinkin saatu selvyys. Veikkaan monien ihmisten nukkuneen huonosti vuosikausia, koska ovat olleet epätietoisuuden vallassa.
  • 5 / 14
  • Rokkihomo
  • 30.5.2012 23:29
Hemmetti. Nyt pitääkin vaihtaa kaikki ihanat pinkit paidat violetteihin.
Minä en kyllä parhaalla ymmärryksellänikään pysty tajuamaan kohkaamista vaikkapa Teletappien seksuaalisesta suuntautuneisuudesta. Jotain perustavanlaatuista on vialla pastori Falwellin kaltaisten ihmisten aivorakenteissa. On suuri joukko asioita, joihin oikeasti pitäisi saarnaajienkin kiinnittää huomionsa. Esimerkkinä vaikkapa HETEROavioliittojen korkeat eroluvut.

***********

Miksi jokin pinkki taikka violetti väri liitetään juuri miesten homoseksuaalisuuteen? Pinkin valikoitumisesta minulla ei ole havaintoa. Violettia on käytetty persoonallisuuden värianalyyseissä (mielestäni täyttä humpuukia) homouden indikaationa. Siis jos mies kokee violetin kiinnostavana ja hyvänä värinä, analyysin mukaan hän on selvä homppeli.

Kokeilin joskus noita värianalyysejä kavereihini. Ehdat heteromiehet saattoivat valita violetin suosikkivärikseen. Analyysitulkinnatkin olivat noissa oppaissa mielestäni sieltä ja syvältä.
Jokin nyt ei täsmää Ollin maininnassa. Violetti väri oli tuossa taulukossa varattu raamantuntutkijoille (Jehovantodistajille). Pinkki on ehkä sieltä kotoisin. Natsien tekemän seksuaalirikollisten hihamerkin värinvalinnan takana voi olla kuitenkin jokin aikaisempi seikka, josta en tiedä.

Kiitos Ollille minulle antamastaan arvosta arvaamattomasta: "tiedetoimittaja". Sellaiseksi en itseäni koe, eikä oppiarvoni siihen luonnollisestikaan riitä, joten vain pelkkä toimittaja on ihan passeli titteli.
Muistaakseni pinkki oli myös Wehrmachtin panssarijoukkojen aselajivärinä.
Nnoh, mitäs jos: pinkki keskitysleireistä - ja violetti teletappimaailmaa lähempänä olevista persoonallisuustesteistä -?

Oma aiempi huhhahhei -kommenttini koski oikeastaan juuri tuota että violettia väriä en ole oikein yhdistänyt näihin homoväreihin, mutta pinkin kyllä.

Aivan varmasti en ole pinkin assosiaatioiden kanssa yksin. Tiedän että en ole.
Pinkki väri, etenkin vaaleanpunaisen kolmion (ei siis tähden) muodossa on peräisin natsien keskitysleireiltä.

Violetin/purppuran (alkuaan laventelinvioletin) tarina homoihin yhdistyvänä värinä on kuitenkin toinen ja ilmeisesti vanhempi kuin vaaleanpunaisen. Laventelin värin suhde homoseksuaalisuuteen periytyy joidenkinkin lähteiden mukaan antiikin Kreikasta tai viktoriaanisen ajan Englannista. Joidenkin lähteiden mukaan väri on ainakin jossain vaiheessa ollut etenkin lesbojen juttu, josta se olisi laajennut enemmän homojenkin jutuksi. Erinäisiä muitakin selityksiä on ja tarinaan on yhdistetty muitakin värikartaston lähivärejä.

Se, miksi natsit vaaleanpunaisen värin seksuaalirikollisille (tuolloin käytetyn lainsäädännön mukaan siis myös homomiehille) valitsivat, on toinen asia. Taustalla on ehkä se, että vaaleanpunainen on täkäläisessä kulttuurissa viimeisen runsaan sadan vuoden aikana entistä vahvemmin mielletty naisellisuuden väriksi. Ehkä vaaleanpunaisuuden oli tarkoitus samalla "häpäistä" kyseenalaistamalla miehisyyttä? Tästä syystähän joissain Amerikan vankiloissa (alus)asut ovat väriltään vaaleanpunaisia.

Venäjällähän taas vaaleansinistä pidetään erityisesti homoihin liittyvänä värinä.
Eikös se natsien keskitysleiri homomerkki ollut pinkkitaustainen kolmio väärinpäin eikä kolmio oikein päin:)...Korjatkaa jos olen väärässä!.
Vaaleanpunainen kärjellään seisova kolmio oli mm. homojen merkkinä natsien keskitysleireillä.
Laventelia ei mielletty viktoriaanisena aikana homouteen, slangissa laventelilla oli toinen merkitys (Lavender, in: (1) To be hidden from the police, (2) to be pawned, (3) to be put away, (4) to be dead.)
Itseasiassa vihreä väri symbolisoi viktoriaanisessa englannissa homouuta, Oscar Wilden ystävät tunnettiin vihreästä neilikasta rintapielessä. Myös kukkien kielessä vihreä ruoho symbolisoi homoseksuaalisia tunteita. Vihreä Teletappi eli Hipsu (engl. Dipsy) voitaisiin nostaa homoikoniksi värinstä puolesta.

"Lavender scare" oli käsitys myös 1950-luvun USA:ssa McCarthyismin aikana. Ilmeisesti laventeli on joksenkin amerikkalainen ilmaisu, puhuttaessa homoseksuaalisuudesta. Cole Porter käytti "I'm a Gigolo" (1929) laventelia laulussa vihjaamaan hamon suuntautumista, "streak of lavender" symbolisoi naismaisesti käyttäytyvää homoseksuaalia. Vielä 1960-luvulla, ennen Stonewallia homoseksuaaleja miehiä viitattiin nimellä "lavender boys". Käsitykseni mukaan pinkki yleistyi vasta 1970-luvulla, kun pinkki kolmio otettiin uusiokäyttöön homojen vapautuksen symbolina.

Lesboille annettiin musta kolmio keskitysleireillä. Musta kuvasi antisosiaalista käytöstä. Tosin lesboutta ei ilmeisesti kovin hyvin tunnistettu natsisaksassa..?


----
Mielenkiintoinen ja suhteellisen kattava selvitys eri symboleista; gaymalta.com/wp-content/uploads/.../symbols.pdf