Katolinen kirkko: Hovimestari on syyllinen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Katolinen kirkko käy kaikkialla maailmassa raivokasta taistelua homojen tasavertaisuutta vastaan. Kirkon sisäiset skandaalit eivät ota loppuakseen.

Ontarion katolisissa kouluissa kirkko yrittää kieltää homo-heteroryhmien (“gay-straight alliance”) muodostamisen, uskonnonharjoittamisen vapauteen vedoten. Noiden ryhmien tarkoituksena on homofobian torjuminen. Tämä kielto siitäkin huolimatta, että koulut voivat menettää verovaroista maksettavan huomattavan tuen.

Englannin ja Walesin katolisen kirkon johtaja, arkkipiispa Vincent Nichols varoittaa, että tasa-arvoinen avioliitto tuhoaa yhteiskunnan.

Lasten laaja seksuaalinen hyväksikäyttö katolisen kirkon piirissä on ollut julkisuudessa jo vuosikymmenen ajan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Skandaalit jatkuvat. Vatikaanissa on kuohunut jo jonkin aikaa. Lehdistö julkisti tammikuussa kirjeitä ja muuta aineistoa jopa paavin itsensä kirjoittamia, joissa paljastetaan korruptiota ja valtataisteluita Vatikaanissa. "Vatileaks" on nimi, jota on alettu käyttää tästä nimenomaisesta Vatikaanin skandaalista. Paavin hovimestari Paolo Gabriele on pidätetty sen jälkeen kun hänen kotoaan löydettiin Vatikaanin asiakirjoja, joihin hänellä ei ole periaatteessa pääsyä. Gabriele on ilmoittanut halunsa yhteistyöhön tutkijoiden kanssa. Hän väittää, ettei ole saanut rahaa vuotamistaan asiakirjoista.

Edge Bostonin uutisjuttu Vatikaanin Vatileaks-skandaalista

1 kommenttia

Vatileaks-uutisia lukiessani mieleeni tulee oitis vanha hallinnan menetelmä: Kun omassa maassa on hankaluuksia, järjestetään ulkoinen uhka, jopa sota, jolla oma porukka saadaan hiljaiseksi ja hallintaan.

Ei oikein onnistu sellainen ajatus, että Vatikaani julistaisi sodan Italialle. Oiva vaara ovat homot ja islam. Homojahan on kaikkialla ja hehän jopa uhkaavat ihmiskuntaa sukupuutolla. Homot ovat siis vaarallisempia kuin vaikkapa meteroriitin törmääminen maapallolle (Vatikaanin mielestä)!

On kiinnostavaa (ja surullista) seurata, kuinka Vatikaani yrittää räpistellä ulos kaikista noista ongelmista. Vatikaani on joutunut uudelle vuosituhannelle käytännössä housut kintuissa. Media ei enää taivukaan Vatikaanin tahtoon. Miljoonille uskovaisille taitaa tilanne olla henkisesti sama kuin kommunismiin uskoville tapahtui Neuvostoliiton romahdettua. Osa masentui ja saatoi toimia vakavallakin tavalla, osa käänsi nopeasti takkinsa ja alkoi ihannoida amerikkalaista kulttuuria ja politiikkaa.