Mr. Gay Finland 2012 -finalistit on valittu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 17
Kuva: Mikko Rasila / MrGayFinland.fi

Kuusi kandidaattia on valittu Mr. Gay Finland -kilpailun finaaliin. Finaalitapahtuma järjestetään Helsingissä pride-viikolla, keskiviikkona 27. kesäkuuta dtm:ssä, jossa finalisteista valitaan järjestyksessään kolmas Mr. Gay Finland.

Helsingissä kesäkuussa järjestettävän finaalishow'n lavalle nousevat Ilia Kalioujnov-Salminen, Janne Tiilikainen ja Niko Saarinen Helsingistä, Jani Nieminen Lohjalta, Jukka Miettinen Tampereelta ja Toni Takala Akaasta.

Pietarissa syntynyt, nykyään helsinkiläinen 29-vuotias Ilia Kalioujnov-Salminen on ammatiltaan musiikkipedagogi. Hän tekee myös poliittista työtä ja etenkin vähemmistökysymykset ovat lähellä sydäntä. Ilia haluaisi myös Mr. Gay Finlandina toimia hyvän tahdon lähettiläänä:

- Mr. Gay Finland 2012 toimii suunnannäyttäjänä muille, ajaa kansakunnan, jopa kansakuntien yhteisiä perusihmisoikeudellisia intressejä.

Logistiikan parissa työskentelevä 30-vuotias lohjalainen ICT-tradenomi Jani Nieminen rakastaa matkustamista ja uusiin ihmisiin tutustumista. Mr. Gay Finlandina Jani lupaa pitää lihaksena edustuskunnossa sekä näkyä mediassa homo-oikeuksien puolustajana.

- Vaikka kilpailu on viihdehenkinen, taustalla on myös mahdollisuus herättää keskustelua seksuaalivähemmistöjä koskevista yhteiskunnallisesti tärkeistä asioista.

Joensuusta kotoisin oleva 26-vuotias Janne Tiilikainen työskentelee tradenomiopintojen ohessa kuntokeskuksen vastaanotossa. Kuntoiluharrastusta tukee myös hänen bokserinsa Kerttu. Nykyään Helsingissä asuva Janne haluaa kertoa positiivisista kokemuksistaan homoille ja lesboille, jotka eivät vielä uskalla elää avoimesti:

- Meillä jokaisella on ainoastaan tämä yksi elämä, joka kaikkien täytyy saada elää onnellisena ja hyväksyttynä!

25-vuotias, alkuaan ypäjäläinen, sittemmin tamperelaistunut baarimikko Jukka Miettinen on lähtenyt mukaan kavereidensa rohkaisemana ja on työssään jo tottunut olemaan huomion keskipisteenä:

- Olen itse nuorempana elänyt kaapissa ja nyt haluan näyttää muille, että ei sieltä kaapista sitä elämää löydy vaan maailma löytyy sen ulkopuolelta. Haluan myös auttaa rakentamaan homojen välistä solidaarisuutta.

Ahkera bloggaaja ja koiraharrastaja Niko Saarinen on kotoisin Uudestakaupungista ja asuu nykyisin Helsingissä. Chat-juontajana työskentelevä ja Big Brotherista suurellekin yleisölle tuttu 25-vuotias Niko osallistuu kilpailuun, koska haluaa seistä 100% oman seksuaalisuutensa takana ja toivoo että kaikki voisivat tehdä samoin:

- Jos voitan, edustusvuotenani haluaisin olla mukana tekemässä hyvää ja auttamassa ihmisiä.

Akaalta pian Tampereelle muuttava 26-vuotias kokki Toni Takala opiskelee ravintola- ja suurtalousesimieheksi työnsä ohessa ja kertoo olevansa valmis myös Mr. Gay Finlandiksi:

- Minä haluan tasa-arvoa kaikille seksuaalivähemmistöille ja olenkin valmis tuomaan itseni julkisuuteen omana itsenäni. Kerron, millaista on elää stereotypioiden keskellä ja kasvaa vahvaksi ihmiseksi.

Vuoden 2012 Mr. Gay Finlandin valitsevat Normihomolehti-NHL:n päätoimittaja Maria Seppälä, nykyään Leena Hefner o.s. Herppeenluomanakin tunnettu näyttelijä Armi Toivanen, ohjaaja-käsikirjoittaja Elias Koskimies ja valokuvaaja Mikko Rasila. Kilpailun päätuomarina toimii koreografi Osku Heiskanen, ja juontajina nähdään Jarkko Valtee ja Anna Perho. Illan aikana lavalle nousee myös vuoden 2011 Mr. Gay Finland Jussi Laitinen.

Mr. Gay Finlandiksi haetaan komeaa ja empaattista homomiestä, joka pystyy puhumaan homojen oikeuksien puolesta. Hän suhtautuu ihmisiin ennakkoluulottomasti ja pystyy toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä ja edustamaan Suomea maailmalla. Kilpailu on osa Helsinki Pride -kaupunkifestivaalia ja sen tuotto lahjoitetaan tänä vuonna Oulussa järjestettävän North Priden hyväksi.

Vastavalittu Mr. Gay Finland 2012 seurueineen osallistuu lauantaina 30. kesäkuuta järjestettävään Pride-kulkueeseen omalla rekallaan. Tulevan vuoden haasteisiin kuuluu myös Roomassa järjestettävä Mr. Gay Europe -kilpailu.

www.mrgayfinland.fi / finalistit

17 kommenttia

Aihetta tunnutaan käsittelevän valtamediassa etenkin BB-Nikon mukanaolon kautta. Ainakin koitos saa näkyvyyttä.
Kaikki näkyvyys ei tosiaankaan ole hyvästä.

Eiköhän Niko ole jo tehnyt oman osansa homoseksuaalien edustamisen osalta julkisuudessa. Tehnyt vähän liikaakin... eikä ihan vähänkään

Kommenttia muokattu: 29.05.2012 klo 17:28