Mr. Gay Finland 2012 -finalistit on valittu (juttukommentit)

Aihetta tunnutaan käsittelevän valtamediassa etenkin BB-Nikon mukanaolon kautta. Ainakin koitos saa näkyvyyttä.
Kaikki näkyvyys ei tosiaankaan ole hyvästä.

Eiköhän Niko ole jo tehnyt oman osansa homoseksuaalien edustamisen osalta julkisuudessa. Tehnyt vähän liikaakin... eikä ihan vähänkään

Kommenttia muokattu: 29.05.2012 klo 17:28
Kertokaa ihmeessä, mitä BB-Niko on "Tehnyt vähän liikaakin... eikä ihan vähänkään".
No esimerkiksi riehunut ja kirkunut aikoinaan BB-talossa siinä määrin, että hänet poistettiin sieltä. Käyttäytyi jatkuvasti kuin 10-vuotias tyttö.

Katsokaa, jos uskallatte: http://www.youtube.com/watch?v=H5Ox1R4AvNs

Chat-juontoja olen katsonut pari, ja sen verran kuuloaistiani arvostan, että enempää en myöskään tule katsomaan.

Kommenttia muokattu: 29.05.2012 klo 20:30
  • 5 / 17
  • Riquman1990
  • 30.5.2012 2:07
Jos bb-Niko valitaan homomissiks, niin noilta kisoilta menee se vähänenkin uskottavuus. Kenneth Liukkonen tais olla ainoo vakavasti otettava homomissi...
Katsoin IS:n vinkkaaman BB-videoklipin. Onko tuo nyt sitä BB-talon meininkiä, jota tuhannet ihmiset seuraavat illasta toiseen?

Kommenttia muokattu: 30.05.2012 klo 08:15
Itseni kaltaisen asiaan perehtymättömän ulkopuolisen silmiin pistää se että homomissit ovat huomattavasti iäkkäämpiä kuin heteromissit. Hetskutytöt ovat hädin tuskin parikymppisiä, nämä äijät taas ovat kaikki jo lähempänä kolmeakymmentä.

Ainoa järkevä selitys jonka keksin on imagollinen. Eli homomissi ei voi olla juuri täysikäisyyden saavuttanut poikamainen poika, koska sehän voisi vahvistaa jonkun ennakkoluuloja ;)
  • 8 / 17
  • Public eye
  • 30.5.2012 13:25
Ehkä kyseessä on myös makuasia - useimmat heteromiehet tuntuvat kuolaavan mahdollisimman nuorten naisten perään, joita pidetään kaikkein haluttavimpina. Miehiset ominaisuudet taas vain paranevat vanhetessaan (no, tiettyyn rajaan asti...).

Harvemmin kai naisetkaan himoitsevat nuorta, juuri sukykypsyyden saavuttanutta, innokasta mutta kokematonta lihaa, vaan miehen on oltava aikuisen näköinen ja oloinen!

Kovin aikuisilta nuokaan misterehdokkaat eivät kyllä keskimäärin minun silmääni näytä...
  • 9 / 17
  • MGF -tiimiläinen
  • 30.5.2012 16:19
MrGay Finland kisan finalisteja ei ole tietoisesti haettu tietyn ikäisiä, hakijat vaan sattuvat olemaan selvästi vanhempia kuin missikisoissa. Lieneekö syynä sekin, että harva todella nuori homopoika on identiteettinsä kanssa vielä niin sinut, että hakisi mukaan kilpailuun, josta seuraa vähintään ulostulo sukulaistädeille oikein rytinällä.
En tiedä ymmärsinkö ihan oikein Public eyetä, mutta kommentistasi voisin tulkita että uskoisit homojen miesmaun olevan lähempänä naisten miesmakua kuin miesten naismakua. Tämä tuntuisi aika yllättävältä, koska nuorelta näyttävät poikamaiset miehet tuntuvat olevan kuitenkin hyvin haluttua seuraa teikäläisten keskuudessa. Siksi näidenkin ihmisten huomioiminen voisi olla myös ihan kohtuullista.
En tiedä, ketä nuo Massan tarkoittamat "teikäläiset" ovat, mutta ajatukseni ydin oli vain siinä, että yleensä miehinen viehätysvoima vaikuttaa olevan parhaimmillaan vähän kypsemmässä iässä kuin naisellinen.

Puhun vain omasta puolestani, itse kukin voi ja saa tietysti olla eri mieltä.
En tiedä mutta jotenkin on surullista että näihin kisoihin ei uskaltaudu mukaan kilpailijoita, jotka erottuisivat iällään (esim. 19-20v tai 60+v). Lisäksi mukaan toivoisi muitakin, rohkeasti erilaisia henkilöitä esim transihmisiä tai intersukupuolisia henkilöitä, jotta yhteisön kirjo olisi paremmin esillä. BB-Niko on mielestäni hyvä valinta, koska hän on uskaltanut olla rohkeasti oma itsensä eikä ole peittänyt tunteitaan lähimmäisiään kohtaan, toisin kuin useimmat suomalaiset tekevät. Minusta hän on vahva homopersoona, joka ansaitsisi ehdottomasti tulla valituksi. Hän on myös määrätietoisesti tehnyt työtä yhteiskunnassamme sateenkaariasioiden eteen omalla esimerkillään.
MGF-tiiimiläisen tavoin uskon itsekin osasyynä olevan sen, että nuoremmista homoista kovin moni ei olisi valmis edustamaan homoseksuaalisuutta koko kansan edessä. Jotkut sitä pystyvät hädin tuskin edustamaan itsensäkään edessä.

Blueriverin kaipaamat transihmiset ja intersukupuoliset sopisivat varmaankin johonkin omaan kisaansa, mutta eivät Mr. Gay Finland -nimiseen. Seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti katsos kun ovat eri asioita.

Kommenttia muokattu: 30.05.2012 klo 20:36
Kun nyt MGF-tiimiläinenkin on ilmaantunut keskusteluun, saamme varmaan vastauksen siihen, miksi viime vuoden Mr. Gay Finland katosi priden jälkeen julkisuudesta kuin sanonko mikä Saharaan. Minkälaisen sopimuksen kilpailijat tekevät esiintymisistä kilpailun voitettuaan, vaiko mitään? Kenneth Liukkosen mahtaviin saappaisiin oli toki vaikea astua, mutta sittenkin olisi toivonut edes jotakin pientä edeltäjänsä mallin mukaan.

MFG-tiimikin vaipuu näköjään talviunille heti Priden jälkeen. Haastattelupyyntöönkin jäi vastaamatta. Ehkä syy on selvä, ei ollut tarjota ketään haastateltavaksi.

Kommenttia muokattu: 30.05.2012 klo 22:17
Tähän JuhaniV:n kommenttiin sellainen huomio, että Mr 2011 ei herättänyt enää sellaista kiinnostusta mediassa kuin se ensimmäinen. Siksi hän ehkä tuntui kadonneen. Sama vaiva piinaa tavallisia missikilpailuja ja dragqueenkisaa, joka on vieläpä hajonnut useammaksi kisaksi. Juuri tämä hajanaisuus puolustaisi minusta sellaista kilpailua jossa valittaisiin Mr/Mrs Rainbow tms. Kilpailussa ei ulkonäkö saisi nousta ykkösasiaksi, jotta sillä olisi jotain uskottavuutta.

Toinen huomattava ongelma näissä kilpailussa on ns. ei-vittu-toi-tuolla -efekti, kun naamat ovat kaikille ennestään tuttuja Suomessa kun piirit on pienet. Samainen efekti aiheuttaa varmasti monen poisjäänninkin. Samojen naamojen pyörittäminen eri kilpailussa uudestaan vuosi toisensa jälkeen on aika hassua.
Tuo tavan takaa toistuva valitus "pienistä piireistä" on minusta kyllä lähinnä optista harhaa ja vaivaa vain niitä, jotka itse pyörivät niissä pienissä piireissä eivätkä pysty havaitsemaan sen ulkopuolista maailmaa.

Kyllä tätä sateenkaarikansaa Suomessa riittää aivan riittävän suureen rinkiin, ja elämä on varsin monimuotoista. Tietysti yhdessä (tai vaikka kahdessa) baarissa ilta toisensa jälkeen viihtyvät kokevat piirinsä pieneksi, mutta kannattaisi välillä katsella jotain muutakin ympäristöä ja aktiviteettia.