Homofobian vastainen kampanja Kuubassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Otsikolla "Moninaisuus on luonnollista" Kuubassa käynnistettiin vuoden 2009 kampanja, jonka tavoitteena on kunnioittaa ihmisten seksuaalista orientaatiota. Tiedon toivotaan tavoittavan kaikki kansalaiset. Työ on valtava ja siksi aloitetaan nuorista yliopistoissa, joista tiedon toivotaan leviävän koko yhteiskuntaan.

Kuuban parlamentti ottaa käsittelyyn vuodesta 1975 voimassa olleen avioliittolain. Kastron veljentytär Mariela Castro on ajamassa tätä lakialoitetta ja parantamassa muutenkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa Kuubassa. Hän puhui yliopiston tilaisuudessa. Hän kertoi katolisen kirkon ilmoittaneen vastustavansa lakialoitetta. Kirkolle oli kerrottu, ettei lakialoite tarkoita homoavioliittoa, vaan rekisteröityä parisuhdetta, jolla on avioliittoon verrattavat oikeudet.

Mariela Castro kertoi myöskin transsukupuolisten henkilöiden hoitoihin liittyneestä terveysministeriön päätöksestä nro 126 viime vuoden kesäkuulta. Katolinen kirkko ja muutkin uskonnolliset yhteisöt "ovat ilmaisseet huolestuneisuutensa". Huolimatta kannanotoista päätös pysyy voimassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Transsukupuolisille avataan päätöksen 126 perusteella yksi hoitolaitos, jonka tehtävänä on suorittaa osittaisia tai täydellisiä sukupuolen korjausoperaatioita. Se palvelee koko maata.

Lähde: Cuba News Headlines, Cuban Daily News 30.3.2009

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!