Queen Latifah viimeinkin ´virallisesti´ pois kaapista?

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Ossi Halme

Laulaja, räppäri ja näyttelijätär Queen Latifah, syntyjään Dana Owens, 42, vahvistaa pitkään liikkuneet huhut seksuaalisesta suuntautumisestaan. Tähti ei aikaisemmin ole juurikaan puhunut vähemmistöjen puolesta, mutta tuoreessa, vähäeleisessä tiedotteessaan Latifah ilmoitti näkyvästä osallistumisestaan Long Beach Lesbian & Gay Pride Festivaaliin.

Varsinaisesta jymy-yllätyksestä ei kuitenkaan voida puhua, sillä Queen Latifahin seksuaalisuudesta on liikkunut huhuja ainakin siitä asti, kun hän esitti lesboa Set It Off –elokuvassa 90-luvun puolivälissä. Tähti on tiettävästi myös seurustellut naispuolisen kunto-ohjaajansa kanssa, mutta suhteen kerrotaan päättyneen vuonna 2011.


Kirjoittajan kommentti
Queen Latifahin tapaus on ollut vuosikaudet melkoista julkisten salaisuuksien leikkiä. Asiasta ilmoittaminen saattaa olla naisille helpompaa, mutta toisaalta rap-maailma ja tummaihoisten yhteisökulttuuri voivat olla jarruttavia tekijöitä. Latifahin tapaus on pitkään ollut jo hyvin laajalti tiedossa ja ajoittain on ihmetelty, että miksi virallista tietoa enää kannattaa pantata.

Taustalla voi olla hyvinkin epäammattitaitoisen levy-yhtiön tai agentin ohje, joita mm. viihde- ja urheilumaailmassa jostain syystä noudatetaan kuin se kuuluisa hepo kelloa. Sellaisen neuvon antaja saattaa suorastaan vahingoittaa asiakkaansa intressejä. Pidemmän päälle julkisten salaisuuksien virallinen hyssyttely on haitallisempaa kuin hyödyllisempää. Jos joku ei enää halua ostaa Queen Latifahin tuotoksia, isompi joukko ihmisiä on nyt varmasti löytänyt positiivisen roolimallin, joka näkyy suosiossa. Tosin nytkin annettu lehdistötiedote on melko ympäripyöreä, mutta samalla myös aika kiistämätön.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


(Kuva julkaistu CC-lisenssillä, kuvan oikeudet gdcgraphics/flickr.com)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!