USAn North Carolinassa kansanäänestys homoavioliitoista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 4

9.5.2012

Pohjois-Carolinassa äänestettiin eilen perustuslain muutoksesta, jolla kiellettiin homojen avioliitot. Tämä syrjivä perustuslakimuutos sai selkeän enemmistön. 61% äänesti homoavioliittoja vastaan ja vain 39% puolesta. Luvut ovat "tyrmääviä".

Tällä hetkellä USAn 29 osavaltiossa on perustuslaissa homoavioliittokielto. Harvassa laissa kuitenkaan mennään näin pitkälle kuin Pohjois-Carolinassa. Täällä kielletään myös kaikki siviililiitot samaa sukupuolta olevilta, ja heteroiden avoliitot ovat myös syrjittyjen listalla.


8.5.2012

North Carolinassa on tänään kansanäänestys, jolla yritetään saada perustuslakiin avioliittoa koskeva lauseke. Lainsäädännöllisesti tunnustettaisiin vain miehen ja naisen liitot. Muutos merkitsisi, että homojen avioliittoja tai rekisteröityjä suhteita ei voisi olla. Muutos on kuitenkin muotoiltu niin, että sillä olisi kriitikoiden mukaan laajempiakin vaikutuksia. Esim. laki kotiväkivallasta ei koskisi enää naimattomia pareja (avopareja), eikä sosiaalitukea tulisi enää lapsesta, joka on syntynyt avioliiton ulkopuolella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Monet julkisuuden henkilöt ovat asettuneet perustuslain muutosta vastaan, mm. Obama ja Bill Clinton. Lakimuutoksen kannattajilla on kuitenkin pienoinen etumatka gallupien mukaan.

http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/07/arne-duncan-endorses-gay-marriage?newsfeed=true

4 kommenttia

Perustuslain muutos vaikeuttaisi myös avoliitossa elävien heteroparien perheiden elämää, sillä se vaikuttaisi mm. huoltajuuteen, testamentteihin, jäämistöön jne. Ne kaupungit ja kunnat, jotka tällä hetkellä käsittelevät homo- ja lesbopareja tasa-arvoisina, joutuisivat luopumaan käytännöistään, ja samaa sukupuolta olevat parit olisivat ilman lain turvaa ja sateenkaariperheet menettäisivät perheille annetut tuet.

Tämä äärikristillisten ajama laki heikentäisi siis avoparien ja sateenkaariperheiden lasten elämää ja demonisoisi homoja ja lesboja entisestään.

Monet poliitikot ja kuuluisuudet ovat korottaneet äänensä epäinhimillistä lakialoitetta vastaan, mutta se ei ihmisvihamielisiä kristittyjä hetkauta.
Vaalihuoneistot sulkeutuvat pian ja ensimmäiset ennusteet tulevat varmaan heti sen jälkeen.
Tämä on merkittävä äänestys, sillä Pohjois-Carolina kuuluu etelävaltioihin.
Hetki sitten tulleen tiedon mukaan North Carolinassa kansanäänestyksessä hyväksyttiin perustuslain muutos, joka määrittelee avioliitoksi vain ja ainoastaan yhden miehen ja yhden naisen muodostaman liiton. Mitään muuta liittoa ei hyväksytä, eikä niitä tueta yhteskunnan taholta. Äänestystuloksella katsotaan olevan vakavia seurauksia monella tavoin, ei pelkästään homoille.