Berliini: Äiti vaatii spermanluovuttajalta elatusmaksuja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Berliinissä lesboäiti vaatii spermanluovuttajalta elatusmaksuja 3-vuotiaalle tyttärelleen. Lapsen kasvatuksesta vastasi aluksi lesbopari, mutta heidän suhteensa katkesi.

Mies oli aikoinaan vastannut sperman luovuttamista koskevaan lehti-ilmoitukseen, mutta nyt mies kieltäytyy elatusmaksuista. Aikoinaan tehtiin myös sopimus, jonka mukaan mies ei vastaa lapsen elatuksesta,

Vastaavantyyppinen tapaus oli aikaisemminkin. Opettaja, jolla oli kaksi omaa lasta, luovutti spermaa ja teki sopimuksen siitä, että hän ei osallistu elatukseen. Kuitenkaan Saksan perhelaki ei tunnusta tällaisia sopimuksia. Lakiin vaaditaan tarkennuksia. Nykyisellään ei esim. ole selkeää ohjetta siihen, että sperman luovuttaja myöhemmin vaatii yhteydenpitoa lapseensa. Myös spermapankit voivat joutua maksumiehiksi, jos ne eivät riittävästi informoi asiakkaitaan lain määräyksistä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Naisiin eiv oi pinei poikanen luottaa...
Just, eli sopimukset eivät päde. Eipä silti, että omallla kohdalla olis mitenkään ajankohtaista, mutta jotenkin törkeää toimintaa lapsen äidiltä. Aina pitää ilmeisesti löytää joku omien toiveiden maksajaksi? Ensin pitää saada lapsi, sitten ryhtyy vaatimaan elatusmaksuja, vaikka muuta sopinut. Toivottavasti miehet heräävät eivätkä mene tällaisiin ansoihin. Silloin homma on ihan ok, jos alusta pitäen sovitaan, että kaikki osallistuvat lapsen kasvatukseen ja elatukseen. Mutta ei näin, kaikki mulle heti ja kun omat suunnitelmat eivät toimikaan, niin ainahan löytyy maksumies. Mitäköhän Suomen laki sanoo vastaavasta? Tunteeko meillä laki tällaista?