Chile: Uusnatsien hyökkäyksen uhri kuoli

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Sairaala Santiago de Chilessä kertoi tiistaina, että tuntemattoman uusnatsiryhmän pahoinpitelemä Daniel Zamudio on kuollut. Pahoinpitely tapahtui maaliskuun 3. päivänä Parque San Borjassa. Daniel löydettiin pahoin loukkaantuneena. Häntä oli hakattu terävillä esineillä, oli luunmurtumia ja vatsaan oli raavittu hakaristi.

Zamudio hoidettiin keinotekoiseen koomaan, ja silloin tilannetta ei pidetty vaarallisena. Maaliskuun 19. päivänä potilas kuitenkin sai sydäninfarktin ja tilanne heikkeni viime viikolla. Vanhemmat päättivät, että keinotekoisesti ei enää pidetä yllä elintoimintoja, koska maanantaina hänet todettiin aivokuolleeksi.

Kuolinuutisen jälkeen ainakin 500 ihmistä toi kukkia sairaalaan. Myös sisäministeri ja kaupungin pormestari kävivät sairaalassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Poliisi on ottanut kiinni neljä miestä, iät 19-25 vuotta. On todisteita siitä, että tämä miesjoukko kidutti uhriaan tuntikausia. Heitä tullaan ilmeisesti syyttämään murhasta. Miehiä on ennenkin rangaistu vihamielisyydestä vierasmaalaisia kohtaan.

Tapahtuma on koskettanut kansaa laajemminkin. Nyt käynnistyy avustuskampanja omaisten tukemiseksi. Kansainvälisestikin tapaus on järkyttänyt. Mm. Boy George ja Ricky Martin ovat toivottaneet paranemista, mutta nyt kuolinuutinen järkytti. HLBTI-yhteisö vaatii pikaisesti syrjintäsuojalakia.

4 kommenttia

  • 2 / 4
  • Homopallero
  • 29.3.2012, 16.52
En omasta puolestani voi mitenkään ymmärtää sellaisia "ihmisiä", jotka pitävät oikeutenaan satuttaa ja tappaa toisia ihmisiä, jotka ovat erilaisia tai eivät ajattele samalla tavalla. Ihmiset ovat pohjimmiltaan reiluja. Uusnatseissa ja sen sorttisissa on se inhimillinen tekijä kai napsahtanut jotenkin pois päältä tai tukahdutettu, niin että he lienevätkin "ihmisiä" vain nimeltä. Tuntuvat pahalta nuo Chilen tapahtumat.