Chile: Uusnatsien hyökkäyksen uhri kuoli (juttukommentit)

  • 2 / 4
  • Homopallero
  • 29.3.2012 16:52
En omasta puolestani voi mitenkään ymmärtää sellaisia "ihmisiä", jotka pitävät oikeutenaan satuttaa ja tappaa toisia ihmisiä, jotka ovat erilaisia tai eivät ajattele samalla tavalla. Ihmiset ovat pohjimmiltaan reiluja. Uusnatseissa ja sen sorttisissa on se inhimillinen tekijä kai napsahtanut jotenkin pois päältä tai tukahdutettu, niin että he lienevätkin "ihmisiä" vain nimeltä. Tuntuvat pahalta nuo Chilen tapahtumat.
Chilen parlamentti on hyväksynyt viharikoslain, jonka käsittely mateli parlamentissa seitsemän vuotta. Laki hyväksyttiin keskiviikkona selvin äänin 25 - 3. Ratkaiseva käänne lain etenemiselle oli Daniel Zamudion murha.

Presidentti Sebastian Pinera pani vauhtia lain käsittelyyn ja hän on myös esittänyt, että parlamentti alkaisi keskustella parisuhdelaista, jonka perusteella samaa sukupuolta olevat puolisot saisivat oikeuden muun muassa periä toisensa.

http://yle.fi/uutiset/raaka_murha_sai_chilen_hyvaksymaan_viharikoslain/6089653
Lisäys ja korjaus YLEn uutiseen.

Kyseessä oli siis syrjintäsuoja- ja viharikoslaki.
Chilen senaatti hyväksyi sen jo muutama kuukausi sitten ja kongressi äänesti sen puolesta 4. huhtikuuta heti murhan jälkeen kansalaisten ja presidentin vaatimuksesta.

Tämän jälkeen senaattorien ja kongressiedustajien valiokunta täsmensi lain sisältöä ja hyväksyi nyt sen lopullisen sanamuodon, jotta laki voidaan saattaa voimaan.

Uutinen chileläisessä sateenkaarilehdessä:

http://www.movilh.cl/index.php?option=com_content&task=view&id=1347&Itemid=1

Amnesty International ilmoitti:
'This will permit Chile to advance toward the necessary cultural change to eradicate discrimination in the country, as well as comply with obligations to international human rights.'