Ulkoministeri Tuomiojan mukaan HLBTI-oikeudet ovat tärkeä ihmisoikeusasia Euroopassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Ulkoministeri Tuomioja otti selkeästi kantaa HLBTI-oikeuksien puolesta Euroopan neuvoston kokouksessa Strassbourgissa eilen. Englanti oli järjestänyt kokouksen. Kokouksen teemana oli seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuva syrjintä ja sen torjunta.

Euroopan neuvoston puheenjohtajamaa Englanti on valinnut HLBTI-teeman yhdeksi kautensa painopistealueeksi. Muutenkin syrjinnän vastainen työ on noussut merkittävään rooliin Euroopan neuvostossa. Virstanpylväitä olivat vuonna 2010 annettu suositus HLBTI-ihmisten oikeuksista ja ihmisoikeusvaltuutetun raportti vuonna 2011.

Ulkominsiteri Tuomioja esitti eilisessä kokouksessa, että Euroopan valtiot seuraisivat omaa ihmisoikeustilannettaan, mutta kommentoisivat myös muiden Euroopan valtioiden tilannetta. Suomi itse on valmis kuuntelemaan muiden maiden esittämää kritiikkiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://formin.finland.fi/Public/default.aspx?contentid=245367&nodeid=15145&culture=fi-FI

Tuomioja on ottanut kantaa homokysymyksiin aikaisemminkin, tosin säästeliäästi, kun maailmassa on muitakin merkittäviä ihmisoikeusongelmia, kuten esim. sukupuolten tasa-arvo. Tammikuussa Tuomioja blogissaan ihmetteli päätoimittaja Pietilän kirjoittelua Uusimaa-lehdessä. Pietilän mukaan ulkoministeriössä soitellaan hätäkelloja, kun Haavisto menestyi hyvin presidentinvaalien alkukierroksella. Mitä maailmallakin ajatellaan, jos Suomi saa homon presidentiksi, aprikoi Pietilä. Tuomioja moitti, että Pietilä ei kerro lähteitään, eikä niitä varmaan olekaan eikä siis mitään hätäkelloja soitella. Se on Pietilän yksityisajattelua.

1 kommenttia

On myös hyvä muistaa että hlbtiq-ihmisoikeusasioissa maailmantilanteen pienoiskuva löytyy myös esim. Yhdysvaltojen sisältä, missä ovat edustettuna hlbtiq-vihan ääripäätkin ja mistä käsin paljolti myös äärikristikunnan piirissä harrastettavaa hlbtiq-vihaa organisoidaan.

Monissa asioissa hlbtiq-angstit eivät myöskään ole niin yksioikoiset.
Siitä puhuu hyvin tämä hiphop/räp-muusikko
http://www.youtube.com/watch?v=90V7p0wh5nY
(sanoo tuossa haastattelussa että hänen mielestään homovihaa ei ole niinkään räphiphop-musiikissa, vaan homoja vihaavat eniten ne, jotka eivät kykene myöntämään omaa "homouttaan")