Hallitus päätti tänään kansallisesta perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelmasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kaikesta muusta kiireestä ja hulinasta huolimatta hallitus julkaisi tänään kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman. Siinä on seuraavalle kaksivuotisjaksolle 67 aika erityyppistä ihmis- ja perusoikeuksiin liittyvää hanketta. Kaikki ministeriöt ovat mukana niiden toteuttajina

Perusoikeudet ovat Suomen perustuslaissa säädettyjä yksilöille kuuluvia oikeuksia. Ihmisoikeudet sen sijaan on määritelty kansainvälisissä ihmisoikeusasiakirjoissa. Lisäksi on olemassa EU:n määrittelemiä perusoikeuksia.

Kansalaisjärjestöt olivat mukana tänään julkistetun toimintaohjelman valmistelussa, mutta Setan ja Trasekin haluamat parannukset mm. translain uudistamisesta eivät menneet läpi. Kun katsoo hankeluetteloa, voi huomata, miten monenlaisia elämänalueita perus- ja ihmisoikeudet sivuavat. Siellä on näennäisesti pieniä asioita, kuten vangin oikeus vessassa käyntiin koko päivän ajan ja siellä on asioita, jotka koskevat aika pientä ihmisjoukkoa, kuten esim. romanikielen tai saamenkielen edistäminen. Siellä on myös laajoja asioita, kuten väkivallan ehkäisy ja turvallisuuden lisääminen.

Hallitusohjelman mukaisesti vaalikauden lopulla hallitus antaa eduskunnalle selonteon, jossa arvioidaan nyt asetettujen tavoitteiden toteuttamista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toimintaohjelma netissä, linkki löytyy tämän valtioneuvoston tiedotteen alaosasta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!