Madonna otti kantaa Pietarin homopropaganda-kieltolakia vastaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 39

Madonna on keskiviikkona ilmoittanut Facebook-sivullaan, että hän aikoo Pietarissa konserttinsa aikana puhua homoyhteisön puolesta, tukea homoyhteisöä ja tuoda voimia ja inspiraatiota kaikille sorretuille tai sellaiseksi itsensä kokeville.

Madonna esiintyy Pietarissa 9. elokuuta.

Pietarin kaupunginvaltuusto hyväksyi helmikuun lopussa "homopropagandan" kieltävän lain suurella ääntenenemmistöllä. Laki kieltää julkiset homomyönteiset ilmaukset. Lain rikkomisesta voi saada sakkoa toistakymmentä tuhatta euroa. Monet ihmisoikeustoimijat ja julkisuudet henkilöt ovat kritisoineet voimakkaasti lakia.


Madonnan kannanotto levisi nopeasti hänen yli 8 miljoonan Facebook-faninsa keskuuteen ja heidän välityksellään maailman tiedotusvälineisiin.

Venäjän homo- ja lesboaktivistit ovat kuitenkin pettyneet Madonnan päätökseen tulla esiintymään Pietariin. He olisivat toivoneet tähdeltä radikaalimpaa protestia ja he aikovat osoittaa mieltään Madonnaa vastaan. Gay Russia -liikkeen edusmies Juri Gavrikov arvioi, että Madonnan suunnittelemalla tuen julistamisella konsertissa ei ole merkitystä, esiintymisboikotilla sen sijaan voisi olla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 1958 syntynyt viihdemaailman supertähti Madonna (koko nimeltään Madonna Louise Veronica Ciccone) on aiemminkin toiminut ja ottanut kantaa mm. seksuaalivähemmistöjen puolesta. Hän on toistuvasti kyseenalaistanut vallitsevia vanhoillisia arvoja ja saanut aikaan erilaisia kohuja.

www.facebook.com/madonna
Keskustelu: Madonna menee Pietariin “I’m a freedom fighter.”

39 kommenttia

Minä uskon, että näillä viihdemaailman homomyönteisillä superjulkkiksilla on merkittävä rooli siinä, että tasa-arvo lisääntyy.
Sitten kun Amerikka kaatuu synteihinsä (ja se on jo kaatumassa!), sen superjulkkikset kaatuvat sen mukana.