Jimmy Carterin mukaan Jeesus ei koskaan puhunut homoseksuaalisuudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 8

Yhdysvaltain entinen presidentti ja Demokraattisen puolueen jäsen Jimmy Carter on julkaissut uuden kirjan, jossa hän muiden muassa käsittelee samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja ja kirkkojen harjoittamaa homoseksuaalisuuden tuomitsemista.

Jimmy Carter muistuttaa, että homoseksuaalisuus tunnettiin jo antiikin maailmassa kauan ennen Kristuksen syntymää. Jeesus ei koskaan maininnut homoseksuaalisuutta sanallakaan. Eri aiheita opettaessaan hän ei koskaan vaatinut, että homoseksuaalisuus tuomittaisiin.

Kirjassaan Carter ilmoittaa: ”Jeeus ei puolustanut homoseksuaalien vainoamista. Minä itse uskon siihen, että homoseksuaaliset ihmiset voivat solmia avioliiton keskenään.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Carterin mukaan kirkkoja ei kuitenkaan lain voimin pidä vaatia vihkimään samaa sukupuolta olevia henkilöitä avioliittoon. Carter on baptisti ja hänen mukaansa kukin seurakunta on itsenäinen ja sillä on oikeus hoitaa omia asioitaan.

Universo

8 kommenttia

  • 1 / 8
  • Homopallero
  • 22.3.2012, 12.25
Olen miettinyt, että tuomitseeko Raamattu ylipäätänsä homoseksuaalisuutta? Siinä tuomitaan miesten välinen seksi, mutta esimerkiksi kahden samaa sukupuolta olevan suhdetta ei ymmärtääkseni suorasanaisesti tuomita. Voisiko siis väittää, että Raamattu hyväksyy homosuhteet, muttei seksiä, koska sitä ei harrasteta lisääntymistarkoituksessa. Uskonnot painottavat usein juuri lisääntymiseen tähtäävän seksin legitimiteettiä ja ovat siksi päättäneet syrjiä homoja ja kieltää homoliitot. En tunne Raamattua niin hyvin, että voisin sataprosenttisesti seistä väittämäni takana, mutta en näe syytä sille, mikseivät kirkot Suomessa voisi hyväksyä homoavioliittoja seksineen päivineen, sillä onhan selvää, että kirkossa vihityt heterotkin käyttävät ehkäisyä. Kirkko ei voi kontrolloida kaikkea ja se on jo luopunut naisten ja vasenkätistenkin syrjinnästä, joita perusteltiin aikanaan Raamatulla. Miksei samaa elettä voisi ulottaa koskemaan myös homoja. Ei Raamattua sanatarkasti noudateta, se on ristiriitainen kirja. Jos joku tuntee Raamattua paremmin, kysyisin onko näkemykseni varteenotettava?
Carter on oikeassa. Jeesus ei koskaan tuominnut homoja. Jeesus on puhunut vain epämääräisesti "avioliittoon sopimattomista" ihmisistä, mutta tästäkään ei siis oikeastaan voida tietää, että keitä hän tällä tarkoitti.

Mielestäni huvittavin kohta homouden tuomitsevissa raamatunteksteissä on se, jossa sanotaan, ettei miehen tule maata miehen kanssa, kuten naisen kanssa maataan (tai jotain tähän suuntaan). Luulisi jokaisen hiemankin ihmiskehon anatomiaa tuntevan ymmärtävän, että eihän tämä ole edes fyysisesti mahdollista. :D