USA:n TV-kanavilta ei homoille suunnatuille mainoksille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

USA:ssa valtakunnalliset TV-kanavat ovat kieltäytyneet esittämästä homoille suunnattuja TV-mainoksia. Los Angelesin terveysvirasto ja Clevelandissa toimiva protestanttinen kirkko eivät saaneet mainoksiaan eetteriin.

LA:n terveysvirasto olisi halunnut varoittaa homoja kupasta, sillä kuppatartunnat ovat lisääntyneet viime vuosina erityisesti homomiesten keskuudessa. TV-kanavien mielestä mainos osoittaa huonoa makua ja käsittelee asiaa liian kevyesti. Piirikunnan terveysjohtaja pitää huolestuttavana, ettei mainosta lähetetä. Hänen mukaansa sen sisältö ei juurikaan poikkea muista mainoksista, joita kanavilla iltaisin lähetetään.

United Church of Christ -kirkko olisi halunnut lähettää mainoksen, joka toivottaa myös homot ja lesbot tervetulleeksi. Mainoksessa vartijat estävät homoparin pääsyn jumalanpalvelukseen, ja loppukaneettina mainoksessa todetaan, että "Jeesus ei käännyttänyt ihmisiä luotaan. Emme mekään".

Valtakunnalliset kanavat ja niiden paikalliset tytäryhtiöt ovat tulleet varovaisiksi sen jälkeen, kun Yhdysvaltain viestintävirasto on kiristänyt TV-lähetysten valvontaa. Rikkeistä voi joutua maksamaan suuria sakkoja tai jopa menettää toimiluvan. Virasto on kiristänyt TV-toiminnan valvontaa sen jälkeen, kun Janet Jacksonin paljaan tissin vilahtaminen TV-ruudussa Super Bowl -ottelun tauolla herätti valtavan kohun USA:ssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!