Tukholma saamassa vanhenevien HLBT-ihmisten palvelutalon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Googlemapsin kuva kadulta


Tukholman Gärdetin kaupunginosaan syntyy syksyyn 2013 mennessä palvelutalo HLBT-vanhuksille. Asumisyhteisön nimeksi tulee Regnbågen. Taustalla on Micasa fastigheter AB, joka järjestää palveluasuntoja ja seniorien ja opiskelijoiden asuntoja. Uudessa HLBT-asuintalossa tulee olemaan 38 asuntoa. Osoite on Sandhamnsgatan 6.

Christer Fällman on pitkään ponnistellut palvelutalon puolesta. Alue on modernia Vasastadia, jossa on kahviloita, ravintoloita ja gallerioita. Rakennus on vanha, olemassaoleva rakennus, mutta se korjataan uudenlaiseksi. Ensimmäiset asukkaat pääsevät sisään jo keväällä 2013.

Mielenkiinto on ollut suuri. Nyt on jo saatu yli 60 ilmoittautunutta. Kiinnostuksen on ilmaissut 354 henkeä.Tietoa on levitetty suositun HLBT-internetfoorumin kautta. Dementoituneisiin on yleensä kaikkein vaikein saada yhteyttä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Asiaa vie nyt eteenpäin palveluasuntoja ylläpitävä Micasa. Sillä on kokemusta erilaisista vanhusryhmistä. Nyt jo on olemassa vanhainkoti suomalaisille vanhuksille. Myös unkarilaista palvelutaloa on paljon kyselty, samoin persialaista. Jotkut paheksuvat tällaisia erityisryhmien palvelutaloja, koska yhteiskunnassa pitäisi pyrkiä integroitumiseen, ei eristäytymiseen. Christer Fällman kuitenkin sanoo, että kyseessä on ihmisryhmä, jota on lähes koko nuoruuden ajan syrjitty, joskus koko elämän ajan. Vanhana menettää helposti entiset ystävät. Tavallisissa vanhainkodeissa homovanhukset kokevat olevansa ulkopuolisia ja osittain torjuttuja. Kun kunto huononee, turvalliset olosuhteet ja yhteenkuuluvuuden tunne ovat erityisen tärkeitä.

Sijainti Tukholman kartalla, Googlemaps

Christer Fällmanin haastattelu vuonna 2009

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!