Liberian presidentti haluaa naisille lisää tasa-arvoa ja homot vankilaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Liberian presidentti Ellen Johnson-Sirleaf sai 2011 Nobelin rauhanpalkinnon toiminnastaan naisten raiskauksia vastaan. Uudessa haastattelussa hän hyväksyy maansa homokiellot. Haastattelu oli Guardianissa. Homosuhteista Liberiassa saa vuoden vankeutta. Presidentin mielestä se on ihan hyvä laki. Liberiassa on vanhoja arvoja, jotka halutaan säilyttää. Ellen Johnson-Sirleaf on ollut presidenttinä vuodesta 2006 alkaen.

Presidentti Ellen Johnson-Sirleafin haastattelu tapahtui yhdessä Tony Blairin kanssa. Blair oli pääministerinä homoystävällinen ja Englannin lainsäädäntö saatettiin modernille tasolle. Tässä haastattelussa Blair ei halunnut kommnetoida Ellen Johnson-Sirleafin näkemyksiä. Haastattelu tehtiin Blairin Liberian vierailun aikana. Hän sanoi nykyisen työnsä etuna olevan, ettei trarvitse vastata kaikkiin kysymyksiin. Tällä matkalla pääasioita ovat mm. sähköhuolto, kadut ja työpaikat.









Tämä aihe on viimeisen kuukauden aikana ollut useampaankin otteeseen esillä. Liberian parlamentissa on laadittu lakialoitteita, joissa homoseksuaalisuudesta rangaistaisiin paljon ankarammin. Englannissa konservatiivihallitus on useampaan otteeeseen muistuttanut Afrkan maita siitä, että homojen ja lesbojen vainoaminen on lopetettava.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia