Iran väittää homoseksuaalisuutta ”lepraksi”

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdistyneiden kansakuntien Ihmisoikeusneuvoston edustaja Ahmed Saheed on tuominnut Iranin hallituksen harjoittaman sateenkaariväestön oikeuksien loukkaamiset. Islamilaisvaltion viranomaiset ovat torjuneet YK:n tuomion väittäen, että homoseksuaalisuus on eräänlainen ”lepra”.

Iranin hallituksen mukaan nuorista tulee homoseksuaaleja ”murrosiän aikana tai sen jälkeen”. Hallituksen mukaan tällainen seksuaalinen suuntautuminen johtaa ”kaikenlaiseen moraalittomaan käyttäytymiseen perheen ja yhteiskunnan piirissä”. Iranilaisviranomaisten mukaan homoseksuaalisuus on ”luonnon vastaista, muutettavissa olevaa, epänormaalia ja moraalitonta”. Heidän mukaansa kansainvälinen yhteisö ei saa ”helpottaa tällaisen lepran tyypin leviämiselle myötämielisen ilmaston syntymistä”.

Iranin hallitus on homoseksuaalisuuteen viitaten julistanut ”Meidän on tehtävä kaikki voitavamme jarruttaaksemme ja valvoaksemme sitä turvautuen rankaisukeinoihin.” Islamilaisvaltio pitää homoseksuaalisuutta ”korjattavana olevana perversiona”. Iranin hallitus väittää: ”Kuten esimerkiksi ex-homojen tapaukset osoittavat, seksuaalipervertikot voivat tehdä tietoisen päätöksen luopua homoseksuaalisuudesta rajoittaen tai muuttaen aktiivista seksuaalista käyttäytymistään ja alistuen korjaavaan terapiaan tai vastaavaan.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Islamilaisvaltion viranomaiset ovat kertoneet useiden ihmisten, heidän joukossaan homoseksuaaleja, tullen teloitetuksi viime vuosina, ja väittäneet, että nämä hallituksen toimenpanemat murhat on pantu toimeen, koska ”islam pitää tärkeänä ylläpitää yhteiskunnan turvallisuutta ja moraalia”.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!