Tukholman pride toi kaduille jopa 150 000 ihmistä

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Tukholmassa seitsemättä kertaa järjestetty pride-kulkue keräsi katujen varsille jopa 150 000 katselijaa. Monituhatpäinen kulkue marssi läpi Tukholman keskustan lauantaina.

Kulkueessa nähtiin mm. drag-kuningattaria, moottoripyöriä, arkivaatteisia ihmisiä, koristeltuja rekka-autoja, kaksikerroksisia busseja, sateenkaarilippuja, ruotsin lippuja, nais- ja miespareja hääasuissa, eri puolueiden sateenkaariväkeä ja myös homojen poliisien yhdistys oli kulkueessa mukana - kaikki riemukkaalla juhlatuulella.

Pride-tapahtuman teemana ja vakavampana sisältönä oli mm. seksuaalivähemmistöjä kohtaan kasvanut vihamielisyys. Tukholman yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan nykyisin puolet seksuaalivähemmistöön kuuluvista joutuvat kokemaan solvauksia, syrjintää, väkivallalla uhkailua ja jopa väkivaltaa. Erityisesti äärioikeiston taholta tulleet hyökkäykset ovat lisääntyneet.

Viime vuonna uusnatsit hyökkäsivät pride-kulkuetta vastaan heittelemällä pulloja ja kiviä. Ainakin yksi ihminen loukkaantui suuremmin. Tänäkin vuonna kulkuetta kohtaan hyökkäiltiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuoden 2005 Tukholman pride on 3. - 7.8.

- www.stockholmpride.org
- www.qx.se

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!