Saksa: Bundeswehr on allekirjoittanut ´Charta der Vielfalt´ -asiakirjan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Tiistaina Saksan puolustusministeriön edustaja allekirjoitti "Charta der Vielfalt" -asiakirjan. Vielfalt tarkoittaa 'moninaisuutta'. Bundeswehr sitoutuu luomaan ennakkoluuloista vapaan työympäristön. Puolustusministeriön valtiosihteeri Thomas Kossendey selosti, että Bundeswehrissä eli Saksan asevoimissa heijastuu koko yhteiskunnan monimuotoisuus. On toimittava asepuvussa olevien kansalaisten puolesta eikä puolustusvoimissa voi olla maaperää syrjinnälle. Toiminnan on perustuttava aidolle toisten arvostamiselle.

Charta-asiakirja on yleisluontoinen ja se sopii myös yrityksille. Yritykset sitoutuvat työntekijöidensä tasa-arvoiseen kohteluun riippumatta sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta, maailmankatsomuksesta, vammasta, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai identiteetistä. Chartan perustivat vuonna 2006 Daimler, BP, Deutsche Bank ja Deutsche tekekom. Suojelijana on liittokansleri Angela Merkel. Yli 1000 firmaa on jo mukana, mm. BMW, McDonalds ja RTL (tv-kanava).

Aloite Bundeswehrille tuli alhaalta joukoista päin. Luutnantti Martin Zehe Kölnin ilmavoimien virastosta käynnisti prosessin, kun hän oli upseerikoulutuksessaan joutunut perehtymään suvaitsevaisuuskysymyksiin. Hän löysi Chartan netistä. Luutnantin mielestä allekirjoitus parantaa mielikuvaa Bundeswehristä ja helpottaa monen asevelvollisen pestautumista armeijan leipiin palveluksen jälkeen.


Vajaa vuosikymmen homoystävällisyyttä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seksuaaliset vähemmistöt olivat syrjittyjä Bundeswehrissä 2000-luvun alkuun saakka. Vuonna 2004 ilmestyi palvelusohje: Käytännöt seksuaalisuuden suhteen Bundeswehrissä. Siinä syrjintä kiellettiin. Vuonna 2006 seurasi sotilaiden tasa-arvolaki. Muutos on ollut suuri erityisesti esimiesasemassa olevien suhteen. Nyt ei enää tarvitse pelätä irtisanomista tai siirtoa muihin tehtäviin.

(queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!