Pietarissa päätetään tänään homofobisesta laista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Tänään keskiviikkona Pietarin kaupunginvaltuusto päättää homofobisesta laista lopullisesti. Uskotaan, että laki menee läpi kolmannessa käsittelyssä. Eilen mm. Berliinin Brandenburgin portilla osoitettiin mieltä lakia vastaan. Myös Hampurissa, Venäjän konsulaatin edessä osoitettiin mieltä.

Nyt pelätään, että vastaavanlaiset lakialoitteet leviävät hyökyaallon tavoin läpi koko Venäjän. Yhdistynyt Venäjä -puolue on vahvasti lain takana. Puoluetta johtaa Putin. Hän on 4. maaliskuuta ehdolla uudeksi presidentiksi.

Suomessa Amnesty on vahvasti ottanut kantaa lakia vastaan

http://www.amnesty.fi/vetoomukset/pietarin-homopropagandan-vastainen-lakiesitys-pysaytettava/vetoomus

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Mielenosoituksia on ollut mm. New Yorkissa Venäjän YK-edustuston edessä, Buenos Airesissa, Milanossa ja Pariisissa.

Kommenttia muokattu: 29.02.2012 klo 09:03
Uutistekstissä unohtuu mainita jälleen se todellinen sylttytehdas, josta tuo asia Venäjällä on lähtöisin, eli Venäjän ortodoksine kirkko - eivätköhän kaikki ole huomanneet, miten Putinin ja muiden kauloissa siellä rokkuu nykyään ristit.

Tuo uskonto ja nuo sen alalajit, joka selittelee usein olevansa rakkauden uskonto, on käytännössä usein kaikkea muuta. Koko se jeesuksen sovitustyöhän perustuu ihmisen syntisyyteen, eikä ihmisen hyvyyteen.
raamattuhan on täynnä detaljitason asioita pahasta ja synneiksi siellä leimatuista asioista ja niitä luetaan ja niitä vastaan toimintaa toteutetaan kirkkokunnista samalla hartaudella, kuin 2 000 vuotta sitten.

Me ei-heterot emme pääse irti kristikunnan uskonnon keksijöitten meille langettamasta kirouksesta niin kauan, kuin raamatussa ne tietyt tuomionjulistuksen meille teksteinä on ja niin kauan kuin siellä julistetaan patriarkaalisen mieshegemonista perhemalliakin.

Mies-jumalista pitäisi päästä eroon - riittäisi hyvin se Pyhä Henki, joka arvostaisi kaikkien todellista rakkautta ja ei arvostaisi kaikkien huonoja tekoja toisia kohtaan. Saarnaamisten ja julistusten tilalle keskustelua, ajassa elävää ja oikeaan elävään elämään panostusta - sekä tietenkin myös elinympäristömmekin arvostusta.

Kunkin olisi hyvä opetella ensin rakastamaan kunnolla itseään ja sitten vasta muita ja uskonnollisia henkiä. Arvokkaaksi olisi hyvä ajatella hyveet ja pitää paheita vähemmän esillä. Eli pyrkimystä hyvään - se riittäisi tavoitteeksi itselle ja yhteisöillemme.

Uskonnollisten ihmisten olisi oikeastaan hyvä perustaa taas uusi uskonto, jonka perustaa ensin ajateltaisiin ja keskusteltaisiin perinpohjaisesti. Voisipa siihen poimia ihmiskunnan iätaikaisia viisauksia ja parhaat palat buddhalaisuudesta, islamista ja jopa kristinuskosta - sekä tietenkin myös intiaanien ja afrikkalaisten, lappalaisten, kaakkois-kiinalaisten ja maorien viisauksia. Eli pitäisi olla uusi viisaampi uskonto, johon noista nykyisistä vajavaisista ja jälkeenjääneistä uskonnoista voisivat uskonnolliset ihmiset siirtyä ja karistaa vanhat pölyt matkasta.