Virallinen Ranska luopuu Mademoisellesta lomakkeissaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3


Ranskassa pääministerin toimisto on lähettänyt kiertokirjeen, jossa kehotetaan lopettamaan neidittelyt virallisissa lomakkeissa. Muissakin maissa on jo lopetettu titteli "neiti". Saksassa ei ole enää "Fräulein" ja Englannissa kysytään pelkästään "Ms." Tyttönimien kysely loppuu Ranskassa ja tilalle tulee "syntymänimi".

France Soirin mielipidekyselyssä uudistusta ei otettu pelkästään positiivisena. Monet nuoremmat naiset pitävät Mademoisellea naimattomana, mutta myös nuorena ja itsenäisenä. "Madamena olisin tosi vanha", sanoo yksi vastaaja.


Tuleva presidentti Niinistö ehdotteli vaalikeskusteluissa, että virallisia merkintöjä voisi Suomessa muuttaa niin, että rekisteröidyssä parisuhteessa elävät eivät kokisi lomakkeiden täyttämistä kiusallisena. Rekisteröity parisuhdehan tarkoittaa homoparia. Nyt odotellaan, miten asia edistyy. Ranskassakin voitiin laatia uudet lomakkeet.

Uutinen ranskaksi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Naurettavaa pelleilyä. On se kumma mitenkä ihmiskunta on pärjännyt hengissä tähän asti noilla sanoilla. Ilmeisesti on taas pari lyhyttukkaista meikitöntä naista vetäissyt herneen nenäänsä tarpeeksi monta kertaa, niin johan alkaa rintaliivit palaa... Olisipa meille miehillekin annettu vastaava nirppanokkaisuuden lahja! Olisivat miessukupuolenkin osalta tas-arvoasiat kohdallaan.
Ranskassa kannattaisi lisätä lomakkeisiin uudet vaihtoehdot "gigolo", "vanhapoika", "tyypillinen ukkomies" - miehethän on noissa lomakkeissa päästetty helpolla, kuin koirat veräjästä vuosisadat.


Niinistön ajatuksen taas voisi Suomessa toteuttaa niin että lomakkeisiin laitettaisiin vain yksi vaihtoehto: "Avioliitossa tai vastaavassa pariliitossa".

Tuossa sitä olisi ajatus ilmaistuna jo jatkon avioliittolakimuutostakin varten.

Kommenttia muokattu: 24.02.2012 klo 00:56