Libyan edustaja Ihmisoikeusneuvostossa tuomitsi seksuaalivähemmistöt

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Libyan uuden hallituksen edustaja Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvoston edessä, Ibrahim Dabbashi tuomitsi homosuhteet YK:n järjestämässä edustajien kokouksessa.

Dabbashin mukaan YK:n on otettava huomioon uskonnollisten yhteisöjen torjuva kanta samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiin suhteisiin. Hän takasi edustamansa Libyan hallituksen ottavan huomioon uskonnollisten yhteisöjen kannnan.

Dabbashi lisäsi, että Libya olisi torjunut YK:n hyväksymät seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuvan syrjinnän kieltävät päätöslauselmat, jos maa olisi ollut neuvosto jäsen kesäkuussa, kun päätöslauselma hyväksyttiin. Dabbashin mukaan homoseksuaalisuus vaikuttaa uskontoon ja ihmisten lisääntymiseen, mikä sai aikaan arvostelua YK:n ihmisoikeusneuvoston muilta jäseniltä.

Neuvoston puheenjohtaja Laura Dupuy Lasserre totesi Dabbashin lausunnon jälkeen ihmisoikeusneuvoston tehtävänä olevan puolustaa ihmisoikeuksia ja estää syrjintää.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuksien vartiointiryhmän toimitusjohtaja Hillel Neuer julisti: ”Olimme iloisia Gaddafin hallinnon syrjäyttämisestä, mutta Libyan uuden hallituksen homofobiset lausunnot yhdessä vankien oikeuksien systemaattisten loukkausten kanssa muistuttavat meitä niistä vahvoista epäilyistä, joita meillä oli siitä, onko uusi hallitus todella valmis edistykseen vai haluaako se vain tyydyttää ääri-islamistiensa toiveet.”

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!