Tutkija: Aloitteen epäonnistuessa avioliittolaista varma teema vuoden 2015 vaaleihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Tampereen yliopiston valtio-opin professori Heikki Paloheimo sanoo HBL:ssä (18.2.12) , että avioliittolakialoitteen raukeaminen nyt merkitsisi asian varmaa esilläoloa eduskuntavaaleissa 2015. Avioliittolaki ei ole erillinen kysymys, vaan kyseessä on kansanedustajien menestys seuraavissa vaaleissa ja nykyisen hallituksen sisäiset suhteet.

Paloheimo katsoo, että aloitteen jääminen käsittelemättä valiokunnassa johtaisi avioliittokysymyksessä eri mieltä olevien välisen vastakkaisuuden kasvamiseen. - Aloite on nostattanut paljon tunteita myös siksi, että se ei noudata puoluerajoja, paitsi KD:n ja PS:n osalta.

Tamperelaisprofessori viittaa niihin kansanedustajiin, jotka sanovat, etteivät halua mennä vastustamaan kristillisdemokraattien kantaa ja sanoo uskovansa heidän olevan aidosti sitä mieltä. - Vaikeuden hallitusneuvottelujen jälkeen on luonnollista, että halutaan alleviivata yhteisymmärrystä hallituksessa.

Paloheimo toteaa aloitteiden kaatuvan usein joko aikapulaan tai siihen, että läpimenomahdollisuuksia ei nähdä olevan. - 76:n edustajan aloitteeseen on kuitenkin vaikea käyttää noita argumentteja, häön sanoo. - Siksi se tulee aiheuttamaan poliittisia jännitteitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!