Uudistusmieliset etenivät kirkolliskokousvaaleissa 13.2.2012

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Uudistusmieliset etenivät maanantaina 13.2. pidetyissä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokousvaaleissa erityisesti Etelä-Suomen hiippakunnissa.

Tulkaa kaikki -liikkeen lehdistötiedote:
Helsingin hiippakunnan 12 kirkolliskokousedustajasta kuusi valittiin Tulkaa kaikki -liikkeen listoilta. Helsingin hiippakunnan pappisedustajista jopa kolme neljästä on Tulkaa kaikki -listalta. Myös Espoon hiippakunnan pappisedustajista kolme neljästä on uudistusmieliseltä Kevään kirkko -listalta.

Eri hiippakuntien uudistusmielisiä listoja koonnut Muutoksentekijät -yhteenliittymä sai noin 20 edustajaa läpi. Lisäksi uudistusmielisiä edustajia valittiin alueellisilta ja muilta yhteislistoilta.

Kirkolliskokoukseen valittiin muiden muassa toimittaja Johanna Korhonen Vantaalta, professorit Jaana Hallamaa ja Heikki Hiilamo Helsingistä ja muusikko Jaakko Löytty Ylöjärveltä.

"Kirkolliskokouksessa jo viime kaudella toiminut epävirallinen uudistusmielisten edustajien verkosto vahvistui näissä vaaleissa. Toivotan kaikki uudistusmieliset edustajat lämpimästi tervetulleiksi yhteiseen verkostoon", Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen toteaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"Toivon kirkolliskokoukselta rakentavaa keskustelua ja valmiutta uudistuksiin", kertoo odotuksistaan kirkolliskokoukseen Tulkaa kaikki -listalta valittu 27-vuotias Katri Korolainen-Virkajärvi.

Tulkaa kaikki -liikkeen tavoitteena kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleissa oli herättää keskustelua kirkon tulevaisuudesta ja tukea uudistusmielisiä ehdokkaita. Liike iloitsee rohkaisevasta vaalituloksesta ja kiittää äänestäjiä ja tukijoita työstä avoimemman kirkon hyväksi. Kristuksen kirkko on kaikille!

***********

Valituksi tullut Johanna Korhonen saattaa olla ensimmäinen avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluva kirkolliskokousedustaja.

Tulkaa kaikki -liike on maaliskuussa 2006 julkistettu uudistusmielisten verkosto, joka haluaa toimia mm. naispappien ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien syrjinnän lopettamiseksi seurakunnissa.

Tulkaa kaikki -liikkeestä ilmoitetaan. että liikkeen ohjelman (http://www.tulkaakaikki.net/tulemukaan.html) on netissä allekirjoittanut tähän mennessä 1500 kirkon jäsentä tai ystävää.

1 kommenttia

Minusta näyttäisi siltä, että aika olisi juuri nyt kypsä kirkon demokratialiikkeelle. Tavoitteet parisuhteiden siunaamisesta tai vihkimisestä tuskin etenevät tälläkään kirkolliskokouksella, mutta sellaisilla demokratisoivilla tavoitteilla kuten kirkolliskokousedustajien valinnan siirtäminen suoraan jäsenvaaliin tai ehdokaskynnyksen madaltaminen seurakuntien sirpaloitumista vähentämällä voisi olla riittävä kannatus mennäkseen läpi.