Ugandan parlamentti ehdottaa jälleen homojen tuomitsemista kuolemaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 4

Eräs homofobinen kansanedustaja on jättänyt Ugandan parlamentin käsiteltäväksi lakiehdotuksen, jossa maan homoseksuaalinen väestö tuomitaan kuolemaan. Kansainvälinen yhteisö on tähän asti onnistunut torjumaan samankaltaiset aloitteet.

Ugandan parlamentin puhemies Rebecca Kadaga varoitti jo viime lokakuussa, että parlamentin käsittelyyn saattaa tulla lakiesitys, jolla maan homoseksuaalinen väestö tuomitaan kuolemaan. Lakiehdotusta ehdotti homofobinen kansanedustaja David Bahati, joka on aikaisemmin ehdottanut samankaltaisia lakiehdotuksia, jotka eivät kuitenkaan ole päätyneet parlamentin käsittelyyn.

Eri valiokunnat käsittelevät lakia ennen kuin se tulee täysistuntokäsittelyyn. Maan seksuaalivähemmistöjen mukaan laki saa melkein yksimielisen kannatuksen Ugandan parlamentissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansainvälinen yhteisö on tähän asti poliittisin ja taloudellisin painostuskeinoin onnistunut estämään lakialoitteen etenemisen.

Universo Gay (Epanja)
Ranneliikkeen edellinen uutinen

4 kommenttia

Ugandan talous on pitkälti riippuvainen kahvinviennistä, vaikka maa ei kuulu merkittäviin kahvintuottajamaihin. Tyrkkäisikö ugandalaisen kahvin boikotointi maan talouden vieläkin huonompaan jamaan vai olisiko siitä hyväksi painostuskeinoksi hallitusten painostuskeinojen rinnalle?

Jos noin kävisi, niin maahan jäisi varmaan nykyistä enemmän sumpin raaka-ainetta. Siinä tapauksessa pitää toivoa, että näitä täysin absurdeja lakialoitteita ei tehtailtaisi ainakaan entistä virkeämmin.
Tuon Ugandankin lakikiihkoilun takana on amerikkalainen evankelinen ääriuskonnollinen ja homofobinen liike, joka on käynyt Ugandassakin agitoimassa homofobiaa ja ilmeisesti auttanut noitten lakiehdotusten muotoilussa

http://www.youtube.com/watch?v=0illG5lp8kY

Nuo Ugandan anti homosexual bill -lakiehdotuksethan on muotoiltu niin, että ne mahdollistavat jopa ugandalaisten syyttämisen ulkomailla tehdyistä homoseksuaalisista teoista. Ne ovat mahdollistaneet myös homon tietäneiden, mutta ilmiantamatta jättäneiden ugandalaisten syyttämisen, jopa tuolla kuolemantuomiolla heidätkin.