Pietarin ´homopropagandan kieltolaki´ hyväksyttiin toisessa käsittelyssä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3


Pietarin kaupunginvaltuustossa oli toisessa käsittelyssä laki, jolla alaikäisten suojeluun vetoamalla halutaan kieltää kaikki homoseksuaalisuudesta puhuminen. Laki hyväksyttiin tänään tässä toisessa käsittelyssä. Laki kieltää haureellisuuden, homouden, lesbouden, biseksuaalisuuden, transidentiteetin ja pedofilian mainonnan sekä näihin liittyvät julkiset esiintymiset. Lakiesitys tuotiin paikalliseen parlamenttiin Putinin puolueen "Yhtenäinen Venäjä" nimissä. Laissa määrätään jopa 12 000 euron sakot rikkomuksista.

Lain kolmas käsittely ja lopullinen hyväksyminen on nyt enää pelkkä muodollisuus. Vastaavanlaisesta laista on jo puhuttu Moskovassa ja koko maan tasolla.

Lakia vastaan oli liberaali oppositiopuolue Jablonko. Edustaja Alexander Kobrin sanoi päivälehti Moi Rajonin mukaan, että nyt on kiellettävä kouluissa monia venäläisen kirjallisuuden merkkiteoksia. Kouluissahan ei saa enää käsitellä mitään homoaiheita. Pieni oppositiopuolue yritti esittää, että kiellettäisiin seksuaalisiin vähemmistöihin kohdistuvat syrjivät puheet. Ehdotus ei saanut laajempaa kannatusta.

Tällainen laki on jo voimassa Rjasanissa, Arkangelissa ja Kostromassa. Lakia on käytetty homoaktivisteja vastaan. Tiistaina Arkangelissa tuomittiin kolme aktivistia, mukana mm. Nikolai Aleksejev. He olivat kirjaston edessä ja heillä oli juliste, joka oikeuden mukaan oli homoseksuaalisuuden propagandaa. Julisteessa luki: "Venäjä on ykkönen nuorten itsemurhissa - joukossa myös paljon homoseksuaaleja".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uusi laki haittaa mm. aidsin vastaista työtä ja nuorten coming-out -ryhmien työtä. Mitä vaikutuksia lailla on Pietariin matkustaviin homo- ja lesboturisteihin, on vielä epäselvää.

(Queer.de)

3 kommenttia

Huonot uutiset Venäjältä eivät lopu. Nyt pääministeri Putin haluaa nostaa uskonnon asemaa yhteiskunnassa lisäämällä mm. uskonnollisia ohjelmia radiossa ja teeveessä.
Jokainen tietää, mitä uskonnon korostaminen merkitsee meidän oikeuksille.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Vladimir+Putin+haluaa+lis%C3%A4%C3%A4+uskontoa+Ven%C3%A4j%C3%A4n+televisioon/a1305555363558

Lisäys: Katsokaapa minkälaisia äijänkäppänöitä Putinin seurassa olevat poppamiehet ovat! Täysin käsittämätöntä, että jotkut voivat uskoa joidenkin heidänkaltaistensa horinoita.

Kommenttia muokattu: 10.02.2012 klo 02:32
Mahtaa pietarilaisten miesten heteroidentiteetti olla heikkoissa kantimissa, tai sitten paikalliset naiset ovat niin kaameita, että pelkkä "homo" saa herrojen seksuaalisen suunautumisen muuttumaan.