Aslan väittää ´homoaktivistien´ yrittävän soluttautua heidän eheytysryhmiinsä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 22

Aslan ry:n edustaja on kertonut julkisuudessa homoaktivistien yrityksistä soluttautua heidän nk. eheytysryhmiinsä.

Huomenna ilmestyvässä Ristin Voitto -lehdessä on Aslan ry:n puheenjohtajan Pirkko Alarannan haastattelu. Siinä hän esittää väitteen homoaktivistien yrityksistä soluttautua Aslanin järjestämiin Elävät vedet -eheytysryhmiin. Uutisen mukaan valheellisin perustein ryhmiin pyrkineet ihmiset ovat paljastuneet ryhmiin valintaa edeltävissä haastatteluissa.

Kotimaa24-lehti tiedusteli asiasta Aslanin kouluttajalta Ari Puontilta. Hän kertoo tapausten tulleen esille viime vuonna ja niiden lukumäärä olisi laskettavissa yhden käden sormilla. Puonti ei halua arvioida onko takana jokin organisaatiota tai yksittäiset henkilöt, eikä myöskään miltä taholta tällaiset toimet heihin kohdistuisivat. Todistusaineisto heiltä puuttuu.

Kotimaa24 tiedusteli asiasta kirkon piirissä toimivasta Yhteys-liikkeestä, Setan pääsihteeriltä Aija Salolta ja ranneliike.net-sivustoa ylläpitävän yhdistyksen Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtajalta Mikko Kiviseltä. Kukaan näistä tahoista ei ollut tietoinen tällaisesta toiminnasta, josta Aslan nyt kertoo.

**********

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Eheyttämisellä tarkoitetaan yksilö- tai ryhmäterapian muotoja joiden tavoitteena on homoseksuaalisen identiteetin muuttaminen heteroseksuaaliseksi. Menetelminä ovat terapeuttiset keskustelut ja rukoilu. Koko terapiasuuntaus on amerikkalaisen ääriuskonnollisen liikkeen tuote. Suomeen se on tuotu nimikkeellä Elävät vedet.

Amerikassa ja myös Suomessa tätä menetelmää markkinoivat kertovat runsaista onnistumisista. Kuitenkin kaikki tieteellisesti pätevät arviot tuloksista puuttuvat. Tuloksia on osoitettu myös vääristellyn.

Wikipedia:
Kansainvälisesti vaikutusvaltaisin mielenterveysalan ammattilaisten järjestö, Yhdysvaltain psykiatriyhdistys APA (American Psychiatric Association), hylkää Irving Bieberin, Charles Socaridesin ja myös nykyisten ex-gay-järjestöjen suosimat seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen tähtäävät eheytymisterapiat tehottomina ja potentiaalisesti tuhoisina[5]. APA on antanut vuonna 1995 lausunnon, jonka mukaan se pitää ns. muutos-, uudelleensuuntaamis- tai konversioterapioita (reorientation therapy, conversion theapy) epäeettisenä ammattilaisten käytöksenä. APA myös toisti lausuntonsa epäeettisyydestä vuonna 1997 sekä vahvisti kantansa edelleen vuosina 1998 ja 2000.

**********

Linkki Kotimaa24:n uutiseen alla. Kun Ristin Voitto -lehti julkaistaan verkossa, ja jos siellä uutisjuttu löytyy sähköisenä, linkki haastatteluun julkaistaan tämän uutisen yhteydessä.

Kotimaa 24:n uutinen Aslanin väitteistä heidän nk. eheytysryhmiinsä soluttautumisesta

22 kommenttia

Eiköhän tässä nyt Puonti yritä keräillä säälipisteitä.
Hipoo paranoiaa (F60.0), kun alkaa näkemään salaliittoja ympärillään.

Olen tieteeen näkökulmasta yhtä pätevä tekemään em. diagnoosin, kuin mitä nämä puoskaroinnit ovat. En ollenkaan yllättyisi, jos "seulontahaastatteluista" tipahtaa tapaukset, joihin ei yliluonnollispohjainen aivopesu toimi.

Selvyyden vuoksi pitää sanoa, että jokainen on vapaa uskomaan tai olla uskomatta mihin haluaa. Raja kulkee siinä, jos omilla toimillaan alkaa aiheuttamaan vahinkoa muille.