Tukitapahtuma ´Pekan kanssa leffaan´ oli tänään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 12

Elokuvantekijät olivat toteuttaneet tapahtuman presidenttiehdokas Pekka Haaviston tueksi. Tapahtumapaikkana oli Helsingissä elokuvateatteri Bio Rex.

Kalle Holmberg avasi tilaisuuden tervehdyspuheella, jossa hän siteerasi yhtä Boris Pasternakin runoa.

Pekka Haavisto kertoi viime päivien tapahtumien olleen kuin elokuvaa. Siis meno on ollut melkoinen. Puheessaan hän toivoi voivansa toimia ihmisarvoisen ja suvaitsevaisen Suomen puolesta, jos hänet valitaan presidentiksi.

Haavisto kiitti runsaslukuista suomalaista elokuvantekijöiden joukkoa, joka oli tullut hänen tuekseen ja paikalle tapahtumaan. Hän kätteli jokaisen tuosta joukosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Haaviston mukana tilaisuudessa oli hänen puolisonsa Antonio Flores.

Haaviston poistuttua valmistautumaan illan tv-väittelyyn alkoivat elokuvien esitykset pitkistä filmeistä spotteihin ja dokumentteihin mm. Haaviston vaalitapahtumista. Yksi tällainen oli valtavan suosion saavuttanut konsertti Helsingin jäähallissa. Halli oli loppuunmyyty. Tilaisuuden pääesiintyjänä oli Ultra Bra -yhtye.

Audio
Pekka Haaviston puhe (8:35)
Antonio Flores ja Pekka Haavisto kuuntelemassa Kalle Holmbergin tervehdyspuhetta.
Kalle Holmberg siteeraa Boris Pasternakin runoa.
Haaviston vaalimainokset Bio Rexin portaikossa.
Puolison kannustus.

12 kommenttia

Saanko vienosti uudelleen kysyä, miksi ranneliike väittää olevansa poliittisesti sitoutumaton, mutta silti propagoi pelkästään kakkoseen vetämistä? Etusivulla on propagandasarjakuva ja tämä juttu on kuin Pohjois-Korean lehtikatsaus.
Sen lisäksi, että Haavisto on saanut ehdokkuudelleen merkittäviä tukijoita jopa nimekkäitä taiteen tekijöitä myöten, tukirahaa on virrannut myös mahtavasti. Kauppalehti otsikoi: "Haavistolle jättipotti tukirahaa". Toiselle kierrokselle on tullut puolisen miljoonaa euroa lisää tukirahaa.

Kauppalehden uutinen:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201202116407

Presidenttiehdokas Sauli Niinistöllä oli valmiiksi jo ensimmäisellä kierroksella kasassa yli miljoonan euron tukikassa. Hän ehti kehua rahaa tulleen niin paljon, että sitä jää jopa kampanjasta ylitsekin.

Kommenttia muokattu: 03.02.2012 klo 16:41