Tukitapahtuma ´Pekan kanssa leffaan´ oli tänään (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • Blueriver
  • 3.2.2012 15:31
Saanko vienosti uudelleen kysyä, miksi ranneliike väittää olevansa poliittisesti sitoutumaton, mutta silti propagoi pelkästään kakkoseen vetämistä? Etusivulla on propagandasarjakuva ja tämä juttu on kuin Pohjois-Korean lehtikatsaus.
Sen lisäksi, että Haavisto on saanut ehdokkuudelleen merkittäviä tukijoita jopa nimekkäitä taiteen tekijöitä myöten, tukirahaa on virrannut myös mahtavasti. Kauppalehti otsikoi: "Haavistolle jättipotti tukirahaa". Toiselle kierrokselle on tullut puolisen miljoonaa euroa lisää tukirahaa.

Kauppalehden uutinen:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201202116407

Presidenttiehdokas Sauli Niinistöllä oli valmiiksi jo ensimmäisellä kierroksella kasassa yli miljoonan euron tukikassa. Hän ehti kehua rahaa tulleen niin paljon, että sitä jää jopa kampanjasta ylitsekin.

Kommenttia muokattu: 03.02.2012 klo 16:41
  • 3 / 12
  • Public eye
  • 3.2.2012 17:46
Haavistolla on takanaan kulttuurivaikuttajien laaja tuki. Silmiinpistävää on sen sijaan nimekkäiden urheilijoiden puuttuminen hänen julkitukijoidensa joukosta. Kertonee jotain urheilussamme yhä vahvasti elävästä eilispäivän asennemaailmasta.
Niinistö tosin on profiloitunut voimakkaammin liikunnan harrastajaksi ja vaikuttajaksi esimerkiksi jalkapallossa, mutta tämä tuskin selittää kokonaan urheilumaailman selänkääntöä Haaviston suuntaan.
Sinijoki: tämä ranneliike on ollut jo pitkänaikaa kaukana vapaasti ajattelevasta, sitoutumattomasta julkaisusta. Pekka sitä, Pekka tätä jne jne.
Toinen hyvä on: dtm synttärit, dtm maalasi vessanseinän, dtm jne, dtm tätä, dtm sitä...
  • 5 / 12
  • Blueriver
  • 3.2.2012 19:39
Niksu: tuota dtm-asiaa en ole tullut edes ajatelleeksi, mutta tottahan se on. Onkohan tässäkin joku seta-agenda taustalla? Herkussa yms. baareissa käy ehkä liian normaaleja homoja? Siksi niitä ei tuoda esille ja eiväthän ne ole oikean omistajan käsissäkään ;)
  • 6 / 12
  • Public eye
  • 3.2.2012 21:16
Koettakaa nyt tajuta, että koko ranneliikehän on heteroiden salaliitto eikä nuo ylläpitäjät mitään homoja ole. Näin saadaan koko sateenkaariporukka kääntymään toisiaan vastaan niin, että niillä ei ole keskinäisiltä kahinoiltaan enää kiinnostusta ajaa omia asioitaan yhteiskunnassa. Kaikki tarmo menee kiistelyyn siitä kuka olisi homoille paras presidentti ja missä juottolassa saa käydä ettei menettäisi katu-uskottavuuttaan.

Ihan sama kuin amerikkalaiset Irakissa: tuhotaan hankalaksi käynyt järjestelmä ja käännetään ne toisiaan vastaan. Sitten on helppo vaivihkaa viedä niiden öljy ilman että kukaan huomaa mitään.
  • 7 / 12
  • Ei kaikesta _voi_ valittaa
  • 3.2.2012 21:26
Tämä on homosivusto ja se on homon ja homouden näkökulmasta aivan mahtavaa, että meillä on fiksu ja edustava presidenttifinalisti, joka on homo. Siis homona ja homouden kannalta. Eli tälle sivulle täyttä ydinasiaa, kun tällä sivulla ihmisiä nyt yhdistää se ei-heteroseksuaalisuus tai vähintäänkin siteet sateenkaariporukoihin.

Mikä tahansa gay-portaali missä tahansa maassa tekisi suuren jutun siitä, jos avoimesti homo (tai lesbo tai bi) henkilö kamppailisi maan presidenttiydestä. Ja monessa maassa varmasti uskallettaisiin paljon avoimemminkin liputtaa avoimesti "meidän homoehdokkaan" puolesta kuin mitä ranneliike on varovaisesti tehnyt uutisoinnillaan. Mitään sellaista maata ei maailmassa vielä valitettavasti ole, jossa voisi vain kohauttaa olkapäitään asenteella "ai homoehdokas toisella kierroksella, what else is new". Siis aikuisten oikeesti. Voihan sitä aina leikkiä, että sillä ei olisi enää väliä.

Jokainen saa toki äänestää sitä ehdokasta, jota oikeasti kannattaa. Minusta homolle on erittäin hyvä peruste äänestää Haavistoa ihan vain siksi, että hän on homo. Jättäähän moni hetero häntä äänestämästä samasta syystä. Yhtä ok on toisaalta homon äänestää Niinistöä, jos oikeasti kokee Niinistön edustavan olennaisesti paremmin arvojansa tai poliittista näkemystään.

Mutta kyllä se aikamoista tekopyhyyttä on tulla hurskastelemaan, miten _homosivuston_ pitäisi uutisoida perusehdokkaasta ja homoehdokkaasta tasavertaisesti, etenkin kun perusehdokas ei edes liputa mitenkään vahvasti homojen puolesta (tai edes soisi sanaa "avioliitto" käytettävän miesten tai naisten välisestä sitoumuksesta). Kyllä tämä maa on täynnä muita medioita, jotka uutisoivat kyseisistä ehdokkaista täysin tasavertaisesti (itse olen myös havainnut joidenkin tahojen harrastavan pientä heteroehdokkaan suosimista).

Kommenttia muokattu: 03.02.2012 klo 21:29
  • 8 / 12
  • vaeltaja2006
  • 4.2.2012 11:17
Näistä kapakoista ja baareista:

Itse olen tehnyt silloin tällöin uutisjuttuja baareista: avaamisista, sulkemisista, taidenäyttelyistä, tilaisuuksista, jne. Olen samalla aina muistuttanut vastaavaa henkilökuntaa, että aina yritetään tulla katsomaan ja kirjoitetaan, jos jotain kiinnostavaa ja uutta tapahtuu. Niin että kutsuja saa lähettää. Ei ole montakaan kutsua tullut, vaikka itse maksan omat juomani, enkä kerjää ilmaispalveluja. Joskus on vähän ihmetyttänyt. Moni tapahtumatieto kulkeutuu tänne paikalliselle pöydälleni Tukholman kautta, jälkikäteen.
  • 9 / 12
  • SaintJudy
  • 4.2.2012 11:48
"Ei kaikesta _voi_ valittaa" - täyttä asiaa mitä kirjoitat. Itseäni hämmästytti miten nuivasti ensin Haavistosta uutisoitiin Ranneliikkeessä, asetuttiin Niinistön taakse jo ekalla kierroksella varmana läpimenijänä, mitä Niinistö toki olikin. Ranneliike "homokansan yhdistävä tekijänä" on kyllä ollut vaaleissa pienoinen pettymys...tosin jonkinlaista loppurutistusta näyttää Haaviston puolelle olevan.
Haaviston pääsy toiselle - tai jopa ehdokkaaksi ekalle kierrokselle - oli monelle, myös allekirjoittaneelle voimaannuttava elämys arvokonservatiivien peruSSjytkyjen jälkimainigeissa. Jo tuolla toisen kierroksen tuloksella on suuri merkitys yli hlbti-populaation aidosti suvaitsevaisen ilmapiirin puolesta. Pitää muistaa, että tuo viesti kuuluu myös yli maan rajojen. Pekka voitti jo!
Homoseksuaalisuus ei tee kenestäkään parempaa presidenttiä, sen paremmin kuin pahempaakaan. Ranneliike.net ei ole asettunut ensimmäisellä tai toisellakaan kierroksella kenenkään ehdokkaan taakse. Ranneliike.net katsoo kuitenkin asioita homonäkökulmasta. On selvää, että presidentinvaalien yhteydessä homomedia tarttuu tiukimmin siihen, mikä vaaleissa koskettaa ja puhuttaa nimenomaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia. Niinistö on tällaista kosketuspintaa tarjonnut jonkin verran Haavistoa vähemmän.

Omasta mielestäni se, että Haavisto eteni toiselle kierrokselle on erinomainen asia ja jo itsessään sellainen tapahtuma suomalaisessa homohistoriassa, että vuotta 2012 pidetään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemassa yhtenä suurista taitekohdista tulevina aikoina. Siksi ensimmäisen suomalaisen avoimesti homon presidenttiehdokkaan ympärillä tapahtuvaa kuhinaa ja siihen liittyviä ilmiöitä on mitä suurimmin syytä tuoda esiin. Sitä ei pidä nähdä pelkästään yhden ehdokkaan tukemisena.

Henkilökohtaisesti asetun edelleen Sauli Niinistön taakse ja kannatan hänen valitsemistaan seuraavaksi presidentiksi. Vaan tässä tuleekin se mutta: En kuitenkaan vastusta Haavistoa. Varmasti kelpo presidentti saataisiin hänestäkin. Ensimmäisellä kierroksella vastustin Essayahia, Soinia, Väyrystä ja jossain mitassa Lippostakin. Arhinmäki ja Biaudet eivät herättäneet suuria tunteita, osaltaan siksikin, ettei heillä ollut todellisia mahdollisuuksia edetä. Olen tyytyväinen sekä ykkösehdokkaaseeni Sauli Niinistöön että kakkosvaihtoehtooni Pekka Haavistoon. Huomenna piirrän kuitenkin kuutosen - samalla kun toivotan parasta mahdollista menestystä Pekka Haavistolle ja isänmaalle.

Ranneliike.net ei myöskään monopolisoi "totuutta", eikä ole sitoutunut mihinkään poliittiseen aatesuuntaan, puolueeseen tai kehenkään poliitikkoon. Ranneliike.net on moniääninen ja lähtökohtaisesti antaa tilaa kaikenlaiselle vapaalle ajattelulle ja toki puolestaan siihen kohdistuvalle asialliselle kritiikille. Asiallisesti esiintuoduille eri näkökulmille on varmasti tilaa.

Mutta ongelma on siinä, että on niin paljon tyydyttävämpää ja helpompaa arvostella "väärin tekemisestä" kuin ottaa itseään niskasta kiinni ja asiallisin pelisäännöin "tehdä oikein".

Ja olisi laajemmin helsinkiläistä, suomalaista tai kansainvälistäkin yöelämää kuvaaville jutuillekin tilaa, mutta vapaaehtoispohjalta toimiessa pitää olla vapaaehtoisia tekijöitä. Kritiikin vuoksi Herccu ja Mann´s Street on taas kerran noteerattu: http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=40&thrdid=13506
Minä annan ääneni Haavistolle, ja siihen vaikuttaa kaksi asiaa Niinistössä.

Niinistö edustaa (minulle) kabinettikulttuuria. Urheilun johtoporras kokoontuu kabineteissa ja pyörittelee siellä suuria rahoja. Urheilumaailma tukee Niinistöä. On varmaan jotain yhteistä.

Toinen Niinistön ongelma on hyväntekeväisyyden korostaminen. Siitä hän puhui useaan kertaan. Autetaanko heikompiosaisten asemaa hyväntekeväisyydellä? Hyväntekeväisyys on hyvin usein ehdollista. Almun saat kun ensin kuuntelet Jumalan sanaa.

Vanhempani olivat pientilallisia. Lehmä kuoli ja se toimitettiin makkaratehtaaseen. Vuotta paria myöhemmin kuoli toisen pikkutilan lehmä, mutta silloin koko kylä organisoitiin keräämään avustusta uuden lehmän hankintaan. Tuon toisen pikkutilan isäntä ja emäntä olivat valinneet oikean puolueen ja istuivat aina mukana tupailloissa.

Muistan hyvin tapahtumasarjan. Hyväntekijä saa valita kohteensa. Niinistö korostaa hyväntekeväisyyden merkitystä. Itsekin hän on huomattavalla summalla...jne.

Lisäbonuksena Haaviston puolesta on tietenkin hänen yksityispuolensa.

Mutta molemmat kelpaavat minulle.

Kommenttia muokattu: 04.02.2012 klo 14:39