Ugandan suurlähettiläs torjuu arvailut homojen tuomitsemisesta kuolemaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdysvaltalainen järjestö United Negro College Fund on saanut Ugandan Yhdysvaltain suurlähettilään Perezi K. Kamunawiren antamaan lausuntoja sateenkaariväestön tilasta hänen kotimaassaan. Suurlähettiläs antoi lausuntonsa järjestön lähetettyä hänelle kirjeen, jossa se tuomitsee jyrkästi seksuaalivähemmistöihin kohdistuvan ajojahdin Ugandassa. Suurlähettiläs on ”hämmästynyt” siitä huolesta, mitä Ugandassa väitteiden mukaan valmisteltavina olevat homofobiset lait aiheuttavat.

Suurlähettiläs torjuu tiedot, joiden mukaan Ugandan parlamentti harkitsisi lakia, jolla maan homoseksuaalinen väestö tuomittaisiin kuolemaan. Tällaista lakia kaavailtiin aikaisemmin, mutta se vedettiin ankaran kansainvälisen painostuksen jälkeen pois.

Ugandan suurlähettiläs julisti: ”On tärkeää osoittaa, ettei Uganda toteuta tällaista politiikkaa vaan päinvastoin, vaikka maallamme muiden Britannian siirtomaiden tapaan on rikoslaeissamme sodomian vastaisia pykäliä brittiläisten siirtomaaherrojen perintönä.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suurlähettiläs moitti myös Yhdysvaltoja todeten, ettei sillä ole oikeutta vaatia Ugandaa toteuttamaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia niin kauan kuin 14 osavaltiossa on voimassa sodomian vastaisia lakeja. Lakeja, joihin suurlähettiläs viittasi, ei kuitenkaan sovelleta Yhdysvaltain korkeimman oikeuden kiellettyä homoseksuaaleihin kohdistuvat vainot kautta liittovaltion.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!