Pekka Haaviston yksityisyys läpivalaisussa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 11

Pekka Haavisto ja puoliso Antonio Flores olivat vieraina illalla MTV3:n Korkojen kera -ohjelmassa. Puhuttiin perhe-elämästä ja parisuhteesta. Haaviston ja hänen puolisonsa parisuhde on synnyttänyt paljon uteliaisuutta ja he ovat joutuneet paljastamaaan yksityisyyttään. Vai ovatko he halunneet paljastaa? Tänä iltana kiinnosti ikäero, 20 vuotta. Onko yksikään toimittaja kysynyt Sauli Niinistöltä, miten heidän ikäeronsa vaikuttaa kotielämään? Ottaako Sauli nokkaunia jo alkuillasta, kun puolisolla on muita kiireitä? Ja sopisiko Sauli puolisonsa isäksi? Uskaltaako yksikään toimittaja lähestyä heidän perhe-elämäänsä vai onko Niinistöt pyhä perhe. Eilen koululaisten tentissä uskallettiin esittää rohkeita kysymyksiä - myös Niinistölle.


Haavisto ja puoliso Antonio Flores vastailivat hyvin arkisiin kysymyksiin. Aluksi käytiin läpi tapahtumia 20 vuoden takaa. Pekka ja Antonio tapasivat baarissa Kolumbiassa ja tilanne meni näin: Bling -rakkautta ensi silmäyksellä. Mikä Pekassa kiinnitti huomiota. Antonio kertoi, että siniset silmät on tosi kivat, kun hänellä itsellään on tummat silmät. Pekka kertoi lisää. Tilanne jatkui. He tapasivat illalla baarissa ja seuraavana päivänä Antonio kutsui syömään alumiinisilta lautasilta työväen ravintolaan lähelle hänen työpaikkaansa. Ruokana oli lihaisaa perunakeittoa, mutta Pekka ei syö lihaa. Antonio ei ollut sellaista ennen nähnyt, kun siellä kaikki syövät lihaa. Niinpä lihapalat siirtyivät vikkelästi Antonion lautaselle.

Mihin Pekka ihastui Antoniossa, siihenkö kun käytiin syömässä tällaisessa katuruokalassa? Pekka kertoi, että käytiin siellä syömässä ja hän kävi myös Antonion työpaikalla ja sen jälkeen nähtiin vasta puolen vuoden päästä Antonion kotimaassa Equadorissa ja siitä puolen vuoden päästä Antonio tuli käymään Suomessa.


Juontaja totesi, että ikäeroa on 20 vuotta. Näkyykö ikäero parisuhtessa? Pekka kertoo, että heillä on samanlaisia harrastuksia, mutta ehkä sillä tavalla näkyy että kun hän on kotona, ja haluaisi lukea kirjaa, Antonio ehdottaa, että lähdetään tapaamaan kavereita jonnekin. Antonio jatkaa: Ravintolaan, baariin, pari drinkkiä. Mutta Pekka haluaakin jäädä kotiin ja Antonio lähtee tapaamaan kavereita. Pekka odottelee kotona. Makuuhuoneessa kuuluu vain kuorsaus kun Antonio tulee kotiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Vaalikiertueella Lapissa

Aika kiirettä on pitänyt. Antoniokin oli mukana Lapin kiertueella ja Lappi otti hyvin vastaan ja samoin kaikki muutkin paikkakunnat. Hienoin kokemus oli Lapinlahdella, jossa oli sellainen kaveri, maanviljelijä, joka jo ennen joulua oli soittanut ja pyytänyt vaalimateriaalia. Haavisto lupasi, että kun ajetaan ohi, käydään kysymässä, onko matskua tullut. Ei ollut tullut. Niinpä nyt autolla mentiin pihaan ja siellä ukko istui Irvin-hattu päässä. Hän laulaa karaokessa Irwiniä ja todettiin vain, että vihdoin tuli vaalimateriaalia. Ehdokas toi itse.


Cappuccino-hetki

Miten parisuhde jakselee tällaisessa tilanteessa, kun on kiire ja liikutaan ympäri maata. Millaista yhteistä hetkeä heidän perheessään kaivataan. Antonio sanoo ,että työn jälkeen heillä on kotona Cappuccino-hetki ja silloin yritetään puhua päivän tapahtumista. On tärkeä, että ennen nukkumaanmenoa puhutaan jotain. Päivä käydään läpi, mitä molenpien päivässä on tapahtunut. Joka ilta.


Perheenlisäys

Onko haaveita perheenlisäyksestä? On joskus puhuttu ja Antonio on hyvin lapsirakas ja tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Mutta se ei ole ajankohtainen asia. Antonio paljasti: Ainakin koiran voisi ottaa.


Rattijuopumus

Puhuttiin myös rattijuopumuksesta. Uutinen kiiri nopeasti Suomeen ja häly oli kova. Pekalle koko asia tuli yllätyksenä ja soiteltiin aamuyöstä Antonion siskolle, että tämä hankkisi kaikki asiakirjat. Antonion työpaikan ulkopuolella oli lehdistöä kaksi päivää, kunnes työnantaja puuttui siihen. Puolison asema vaalikampanjassa on hankala, kun kiinnostus puolisoa kohtaan on suuri,. Kun hässäkkä tulee, joutuu median kanssa tekemisiin. Antonio oli 5 päivää putkassa. Juontajaa kiinnosti: Miksi Pekka ei saanut tietää? Ettekö soita joka päivä? Antonio pahoitteli, että hän kertoili vain olevansa siskon ja kavereiden kanssa. Hän ei halunnut kertoa totuutta, kun se oli aika hävettävää. Antonio halusi myös suojella Pekkaa.


Suomessa hyväksytään

Tämä on ollut hieno kokemus. Helsingissä ihmiset kyselevät, että mitä ne siellä maakunnissa sanovat miesparista. Täällä Helsingissä ollaan suvaitsevaisia, mutta mitä sanotaan siellä muualla Suomessa. Todellisuudessa maakunnassa on ollut loistava vastaanotto. Suomalaiset ovat tottuneet siihen, että meitä on erilaisia ihmisiä ja erilaisia parisuhteita. Älyttömän hyvä fiilis ollut kampanjan aikana.

11 kommenttia

  • 1 / 11
  • Onnellinen mies
  • 14.1.2012, 9.43
UPS! Jopahan nyt jotain.
  • 2 / 11
  • yhden yksi toisen toinen
  • 14.1.2012, 22.09
Niin, tuohan on eriskummallinen juttu että vaikka Niinistöllä on nykyisen puolisonsa kanssa ikäeroa paljon enemmän, eli 29 vuotta ja Niinistön puoliso on Niinistön omia lapsiakin nuorempi, ei siitä kysytä eikä siitä puhuta sen enempää.