Pekka Haaviston yksityisyys läpivalaisussa (juttukommentit)

  • 2 / 11
  • yhden yksi toisen toinen
  • 14.1.2012 22:09
Niin, tuohan on eriskummallinen juttu että vaikka Niinistöllä on nykyisen puolisonsa kanssa ikäeroa paljon enemmän, eli 29 vuotta ja Niinistön puoliso on Niinistön omia lapsiakin nuorempi, ei siitä kysytä eikä siitä puhuta sen enempää.
  • 3 / 11
  • Roskakuski
  • 15.1.2012 14:03
Kiva tarina tapaamisesta mutta onko totta? Hiukan epäilyttää että suomalainen ministeri tapaa kuvatulla tavalla köyhän latinon, jonka aikaisemmassa versiossa piti olla opiskelija, tässä versiossa töissä. Ollaakseen uskottava, tarinassa korostetaan liikaa sitä ettei yhteiskunnallinen asema ja raha pelannut minkäänlaista roolia suhteen alussa. Hetero-baari, alumiinilautaset, lähellä "työpaikkaa"... I smell rat!

Mitenkä suhtauduttaisiin Timo Soiniin jos hänellä olisi 20 vuotta nuorempi thaimaalainen kampaaja-vaimo, johon tutustui Pattayalla?

PS. Marco Bjurström otti kantaa presidentinvaaleihin: "Suomi tarvitsee ja maailma ansaitsee Suomelta presidentin, joka on sopivan tiukkapipoinen, kuvia kumartelematon, elinvoimainen ja elämässään riittävästi kokenut henkilö. Minä en tämänhetkisessä maailmantilanteessa näe kuin yhden vaihtoehdon ja se on Sauli Niinistö."

Kommenttia muokattu: 15.01.2012 klo 14:24
  • 4 / 11
  • Public eye
  • 15.1.2012 14:44
Minulle ainakin on herttaisen yhdentekevää, tapasivatko Pekka ja Antonio 20 vuotta sitten homo- vai heterobaarissa (kävikö se muuten jotenkin ilmi haastattelusta?). Opiskelijat tekevät työtä myös Suomessa, ja kansan paikoissa voidaan minun puolestani hyvin syödä alumiinilautasilta.

Mitä vikaa olisi thaimaalaisessa kampaajavaimossa tai Pattayalla tapaamisessa? Ikäerojahan riittää useammankin ehdokkaan liitoissa, joten se lienee jo loppuun jauhettu juttu. Ehkä kannattaisi omaan mielikuvitukseen perustuvan kilpailijoihin kohdistuvan loanheiton sijaan keskittyä oman ehdokkaan hyviin puoliin ja niihin todellisiin vikoihin muiden ehdokkaiden toiminnassa...
Ei voi muuta kuin ihmetellä niitä, jotka alentuvat arvostelemaan ja halveksimaan heille henkilökohtaisesti tuntemattomien ihmisten kuten presidenttiehdokkaiden parisuhteita.

Joidenkin mielestä myös ihmisarvo riippuu siitä, missä on syntynyt. Heidän mielestään Tyynenmeren rannalla Esmeraldasissa tai Siaminlahden rannalla syntyneet ovat vähempiarvoisia ja huonompia ihmisiä kuin ne, joiden syntymäpaikka on esim. New York Cityn Fifth Avenue.
---
Onneksi omassa tuttavapiirissäni yksikään ei ole koskaan kommentoinut eikä arvostellut Niinistön, Lipposen, Haaviston eikä kenenkään muun presidenttiehdokkaan elämänkumppania ja parisuhdetta.

Ylen vaalikommentaattori totesi viime viikolla, että loanheitto ja mustamaalaus ovat alkamassa. Näin on näköjään nyt käynyt. Kun ei muuta lyömäasetta enää löydy, aletaan halveksia Haaviston puolisoa ja parisuhdetta.
Jokaiseen keskusteluun ennättää joku kilpailevan ehdokkaan kannattaja kampanjoimaan. Verkossa Soinin kannattajat ovat tottuneita loanheittäjiä, se ikään kuin sopii populistiseen maailmankuvaan. Ei pidä ihmetellä, että täälläkin päivystetään.

Sosiaalisesta tasavertaisuudesta voisi sanoa yhtä sun toista. Onhan ehdokkaana myös mies, jonka korkeasti koulutettu vaimo on jättäytynyt perheellistyttyään kotiäidiksi kokonaan. Haaviston pitkä parisuhde ja Antonion opiskelu ja Suomeen sopeutuminen eivät näy haastatteluissa, ja keskustelupalstoilla vaaditaankin paria tilille siitä, ovatko he uskollisia ja käyvätkö homobaareissa ja kumpi maksaa laskut.

Kyllä meillä on vielä matkaa siihen, että homoparin elämä olisi yhtälailla yksityisasia kuin heterojen.

Kommenttia muokattu: 16.01.2012 klo 09:03
  • 7 / 11
  • fair play
  • 17.1.2012 0:18
Ei pidä paikkaansa, etteikö muiden presidenttiehdokkaiden ja puolisoiden ikäerosta olisi puhuttu Korkojen keroissa. Paavo ja Päivi Lipposen haastattelussa Päivi itse totesi ikäeroa olevan 26v. Lipposilta kysyttiin myös ovat Niinistöt vieneet huomion Lipposten ikäerosta.
  • 8 / 11
  • Roskakuski
  • 17.1.2012 7:46
Ongelma Haaviston tapauksessa ei ole ikäero tai etninen- tai sosiaalinentausta vaan ilmeisen fiktiivinen kertomus parin tapaamisesta.

Matti Vanhasen uskottavuus koki yhden monista kolauksista kun kävi ilmi että oli tavannut naisystävänsä Ikean huonekaluosaston sijaan netin freffipalstalla.

Haaviston ja Floresin kertoma tarina alumiinilautasineen, höystettynä kasvissyöjällä, joka yllättyy kun kun löytää lihasopasta lihaa on kuin Pretty Womanin tarina käännettynä päälaelleen.

Flores on pahoinpidellyt entisen ystävänsä DTM:ssä, kuulusteluissa syyksi paljastui Floresin tuohtumus siitä, että ystävä oli kertonut "perättömiä" tietoja hänen menneisyydestään. Ei savua ilman tulta.
  • 9 / 11
  • Public eye
  • 17.1.2012 10:46
Kun Tarja Halosta aikoinaan valittiin presidentiksi, hänen päävastustajansa levittelivät mitä mielikuvituksellisimpia huhuja hänen persoonastaan ja tekemisistään. Kun väitteet todistettiin täysin keksityiksi, asenne oli juuri tuo "ei savua ilman tulta".

Odotan mielenkiinnolla, mitä samassa sylttytehtaassa ehditään vielä keksiä Pekka Haavistosta, jos hän yltää toiselle kierrokselle Niinistön haastajaksi. Toistaiseksi näytään keskittyvän hänen mieheensä, mikä ei vaikuta kovin tehokkaalta strategialta.
Halosesta viime vaalien alla liikkuneet tarinat ovat kaikki osoittautuneet todeksi, Stasi-vakoilijan rooli odottaa vielä muodollista vahvistusta Tiitisen-listan pysyessä salaisena.