Brasilialaisosavaltio kriminalisoi homofobian

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasililalaisen Espírito Santon osavaltion ihmisoikeusministeri on kertonut osavaltiohallituksen ottavan vastuulleen viharikosten vähentämisen ja hyväksyneen lain, joka tekee homofobiasta rangaistavan osavaltiossa. Brasiliassa murhataan vuosittain satoja sateenkaariväestön jäsentä.

Seksuaalisen moniarvoisuuden valtakunnallisesta koordinoinnista vastaava Christovam de Mendonça on antanut voimakkaan tukensa laille, vaikka muistuttaakin sen tulleen myöhään. Aktivisti kertoo, että Yhdistyneiden kansakuntien mukaan osavaltio on Brasilian homofobisin, ja sieltä puuttuu politiikka, jolla olisi tehoa taisteltaessa homofobiaa, ulkomaalaispelkoa ja muita Brasilian kansalaisen ihmisoikeudet kieltävää syrjintää vastaan. Aktivistin mukaan homofobia voi hyvin osavaltiossa mukaan lukien osavaltion turvallisuusjoukot. Tämä osoitettiin tuomarin edessä viime marraskuussa, kun kaksi paikallispoliisia oli murhannut homofobisin syin kaksi homoseksuaalia miestä.

Osavaltion ihmisoikeusministeri Maria de Rosario totesi: ” Elämme eri rotujen keskellä, meitä ympäröi monimuotoisuus ja meidän on lyötävä lukkoon parametrit, jotka turvaavat yhdessäolon. Nyt meillä on voimassa tärkeä laki homofobiaa vastaan.”

Universo Gay (Epanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!