Human Rights Watch vaatii Malesiaa kumoamaan homoseksuaalisuuden vastaiset lait

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Human Right Watch on antanut julkilausuman, jossa se tuomitsee voimakkaasti Malesian hallituksen sateenkaariväestöön kohdistaman syrjinnän ja vainon. Järjestö vaatii maan hallitusta toimimaan sen puolesta, että voimassa olevat homofobiset lait kumotaan. Malesian entinen varapääministeri Anwar Ibrahim on syytettynä ”sodomiasta”, joka on siellä laitonta.

Ibrahim pidätettiin ensimmäisen kerran vuonna 1999 syytettynä lahjonnasta ja sodomiasta. Hänen vapautettiin vuonna 2004 ja pidätettiin uudestaan vuonna 2008 syytettynä sodomiasta sen jälkeen, kun hänen poliittisena avustajana 23 vuoden ajan toiminut Mohd Siful Bukhari Azlan kertoi olleensa seksuaalisuhteessa hänen kanssaan. Oikeudenkäynti poliitikkoa vastaan sodomiasyytöksin alkoi helmikuussa 2010 ja jatkuu edelleen kansainvälisen yhteisön arvostelun säestämänä.

Human Rights Watch arvostelee Malesian hallitusta siitä, että se käyttää ”sodomian” vastaisia lakeja vangitakseen poliitikkoja ja paikallishallinnon arvostelijoita. Human Rights Watch-järjestön Aasian asioiden apulaisjohtaja toteaa: ”Homoseksuaali tai ei, se on epäolennaista. On aika kumota nämä lait ja lopettaa poliittinen näytelmä, joka edistää seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää ja tuhoaa monien elämän.”

Universo Gay (Epanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 30.12.2011, 23.51
Nuori homopari on joutunut vihan kohteeksi Malesiassa, sillä heidän kuvansa varastettiin ja sijoitettiin tosiuskovaisten sivulle. Sinne taas on laitettu linkki homoparin blogiin, joka on hakkeroitu ja jonne on tulvinut tuhansia vihaviestejä.
Allekirjoita ja lähetä Facebookille vetoomus, jossa vaaditaan mm. yksityisyyden kunnioittamista ja homoparin kuvan välitöntä poistamista:

http://www.change.org/petitions/young-couple-exposed-to-slander-on-facebook-for-being-gay