Sambian kirkot: Mieluummin homovainot kuin kehitysapu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


"Catholic News Service" kertoo, että Sambiassa katolinen kirkko, anglikaanit ja evankeliset kirkot vastustavat homolakien lieventämistä. Sellaista on vaadittu länsimaissa ja erityisesti on kiinnitetty huomio USAn kantaan. Ulkoministeri Hillary Clinton joulukuun alussa kertoi USAn edistävän homojen oikeuksia ympäri maailmaa. Myös Euroopassa on harkittu kehitysavun leikkaamista homofobisilta hallituksilta.

Sambian kirkot ovat sitä mietlä, että homojen vaientaminen on tärkeämpää kuin taistelu köyhyyttä vastaan. Kehitysapua ei tulisi kirkkojen mukaan koplata siveettömyyteen. Tämän näkemyksen esitti Sambian katolisen piispainkonferenssin tiedottaja. Myös helluntailiikkeen pappi Gibson Nyirenda oli tiukka. Hallituksen ei tule alistua lännen vaatimuksiin. Jos nyt ei toimita, maan moraali rapautuu. On pysyttävä kristillisenä kansakuntana ja apu ulkoa torjutaan.

Sambia sai itsenäisyyden 1964. Siirtomaa-ajalta on laki, jossa homoille määrätään 14 vuoden vankeus. Suurin osa väestöstä on kristittyjä. Asenne homoseksuaalisuuteen on hyvin kielteinen. Politiikassa kiihottaminen homoja vastaan on jokapäiväistä.

Sambia on erittäin köyhä. Maan tilannetta on pahentanut HIV. Odotettavissa oleva elinikä on alle 40 vuotta. Siinä suhteessa Sambia on 192. sijalla YK:n 194 maan joukossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia