Pohjois-Korea: Oliko Kim Jong-chol liian tyttömäinen hallitsijaksi?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Oliko Pohjois-Koreassa koko kansan iskä riittävän maskuliininen?

Vallanvaihto tapahtui nopeasti. Tuskin suuri johtaja oli vetänyt viimeisen henkäyksensä junaosastossaan, kun jo nuorin poika Kim Jong-un nostettiin valtaan. Ensimmäinen virkatehtävä oli antaa lupa koerakettitestaukselle. Tavallisimmin kruununperillinen on vanhin poika, mutta tässä perheessä tämä oli mokannut pahasti. Kim Jong-nam oli yrittänyt väärennetyllä passilla päästä Japaniin Disneylandiin. Hänet syrjäytettiin vallanperimyksessä.

Seuraava perimysjärjestyksessä oli keskimmäinen, Kim Jong-chol ra, ja hänen tulevaa virkaansa oli jo valmisteltu armeijassa ja propagandaministeriössä. Mutta vuoteen 2009 mennessä oli selvää, että ei onnistu. Yhden syyn kertoi diktaattorin japanilainen pää-shusivalmistaja, joka kirjassaan "I Was Kim Jong Il's Cook" kertoo yksityiskohtia valtakoneistosta. Hujimiton mukaan diktaattori piti poikaa liian tyttömäisenä. Ei sovi vallanpitäjäksi.

Pohjois-Koreasta on vähän tietoa ja paljon huhuja. Kim Jong-chol on tiettävästi syntynyt vuonna 1981 ja on nyt 30-vuotias. Amerikkalainen Newsweek kertoi vuonna 2009 hänen opiskeluajastaan Sveitsissä. Hän esiintyi siellä internaatissa eri nimellä ja hänen seuranaan oli opiskelijaksi naamioitunut turvamies. Bernissä Kim Jong-chol pääsi julkisuuteen. Kouluaineessa hän oli haaveillut maailmanrauhasta ja ajasta ilman atomipommeja. Terroristijahtiin olisi pojan mukaan pantu Hollywoodstar Jean-Claude Van Damme. Etelä-Koreassa kerrottiin 2006 tietoja, joiden mukaan poika olisi Euroopassa hakenut hoitoa harvinaiseen tautiin. Hänen ruumiinsa tuotti tiettävästi liikaa naishormoneja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jotain samantyyppistä on mahdollisesti tapahtunut jo kerran aikaisemmin maan historiassa. Queerty kertoo, että 14. vuosisadalla oli ollut hallitsija, joka oli hulluna nuoriin miehiin. 2008 siitä on tehty eteläkorealainen elokuva. "A Frozen Flower" on fiktiivinen rakkaustarin kuninkaasta ja hänen sotilaspäälliköstään.

(queer.de)

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Anonyymi
  • 21.12.2011, 20.09
Edesmennyt Rakastettu Johtaja permanenttasi ja värjäsi tukkansa (sävy sama "hullun diktaattorin musta" kuin mm. Gaddafilla ja Saddamilla), käytti piilokorkoja ja pukeutui camp-henkisiin aurinkolaseihin ja karvalakkiin ja tykkästi kovasti scifistä. Ainoa tyylirikko oli se eiminkäänvärinen toppatakki, joka näytti kirpputorilta hankitulta.