Kantelut rukousmalleista parisuhteensa rekisteröineiden puolesta eivät johda toimiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Kantelut rukousmalleista parisuhteensa rekisteröivien puolesta eivät johda toimenpiteisiin. Viime kesänä oli julkisuudessa neljän papin laatima rukous parisuhteensa rekisteröineiden puolesta. Rukouksia ei ollut aiemmin julkaistu kirjallisena. Niistä tehtiin kantelut Helsingin ja Espoon tuomiokapituleihin.
Molemmissa on asiaa käsitelty eivätkä kantelut ole johtamassa jatkotoimiin. Asiasta kertoi Kotimaa24 –palvelu.

Helsingin päätöksessä otetaan kuitenkin esille pappien laatiman rukouksen kohta, jossa olisi parin kahdenkeskinen tapahtuma, esimerkiksi kysymys ja lupaus, johon pappi ei osallistu. Tuomiokapituli muistuttaa piispainkokouksen ohjeesta, jonka mukaan rukouksessa parisuhteensa rekisteröineen puolesta ei ole kyse avioliittoon rinnastettavasta parisuhteen siunaamisesta eikä ohjeen mukaan pitäisi käyttää avioliittoon vihkimiseen tai sen siunaamiseen liittyviä erityisiä osia, kuten kysymyksiä ja vastauksia. Helsingin hiippakunnan lakimiesasessori Ritva Saario sanoi Kotimaa 24:lle, ettei asiassa ollut kyse siitä, mitä joku on tehnyt tai jättänyt tekemättä, vaan tämä on evästys jatkoa varten.

Piispat laativat helmikuussa ohjeen rukoukseksi parisuhteensa rekisteröineiden puolesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kysyntää rukouksille parisuhteensa vahvistaneiden puolesta on ollut vuoden aikana mediatietojen mukaan aiempaa vähemmän.

Uutinen Kotimaa24:ssä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!