Westermarckille muistolaatta Lontooseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Ensimmäisiin homoseksuaalisuutta sosiaaliantropoligian kannalta käsitelleisiin tiedemiehiin kuulunutta professori Edvard Westermarckia on juhlittu Lontoossa paljastamalla muistolaatta. Laatta sijaitsee University of Londonin Senate Housen tiloissa Chancellor's Hallissa.

Hankkeen takana on Ango-Finnish Society. Se on viettänyt tänä vuonna satavuotisjuhlaansa. Westermarck oli yksi järjestön perustajista.

Westermarckin vuonna 1908 julkaisema kirja moraalin kehityksestä sisälsi yhden ensimmäisistä laajoista homoseksuaalisuuden ilmenemisistä eri kulttuureissa. Westermarck oli professori Lontoossa. Hän toimi myös Åbo Akademin rehtorina. Westermarck kuoli vuonna 1939.

Westermarck asui pitkään Tangerissa, Marokossa. Hän testamenttasi talonsa pitkäaikaiselle ystävälleen. Talosta on vain vähän jäljellä.

Professori kuvasi eri yhteyksissä matkojaan ja elämäänsä miesten seurassa.

Juhlapäivän avasivat Ango-Finnish Societyn puheenjohtaja Justin Staples ja University of Londonin varakansleri Geoffrey Crossick. Suomen suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi johti keskustelua Westermarckista.

Ango-Finnish Society on Britanniassa toimivista suomalaissidonnaisista seuroista vanhin ja arvokkain.


Westermarckista Outhistory -sivuilla

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta